0

FRANKFURT 2017: Mercedes-Benz EQA

Pored zvezde štanda, hipersportskog Project One automobila, Mercedes je u Frankfurtu predstavio i električni koncept pod imenom EQA

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Mercedesova premijera koncepta EQA promoviše prvi automobil iz Štutgarta sa prefiksom All-Electric u kompaktnom segmentu. Atraktivno dizajniran automobil pokreću dva elektromotora sa impresivnih 200 kW snage.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  U Mercedesu ističu inovativne pogonske karakteristike, unapređene baterije i permanentni pogon na sva četiri točka. Sve to obezbeđuje dinamične vozne karakteristike i zavidnu autonomiju, uz dva moda vožnje koje vozač može određivati po individualnom izboru.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  U kombinaciji sa Mercedesovim inteligentnim operativnim sistemom, koncept EQA ostvaruje domet do 400 km, u zavisnosti od kapaciteta ugrađenih baterija. One se pune na dva načina, putem standardnog priključivanja na električnu mrežu i preko tzv. brzog punjača.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Kompanija iz Štutgarta napominje da će instalirati sopstvene stanice za punjenje baterija, ali će omogućiti svojim klijentima i jednostavnu upotrebu punjača na ostalim elektro-servisnim stanicama pod najpovoljnijim uslovima.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: benz, eqa concept, ev, frankfurt, mercedes, noviteti, saloni