0

FRANKFURT 2017: Porsche 911 GT3 Touring Package

Najnovija prinova familiji 911 predstavljena je na Salonu automobila u Frankfurtu, a zove se Porsche 911 GT3 Touring Package koji spaja visoke performanse GT3 modela sa suptilnijim izgledom

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Nemački proizvođač automobila Porsche predstavio je na Salonu automobila u Frankfurtu model koji nosi naziv 911 GT3 Touring Package. Naime, zahvaljujući reakciji koju je izazvao 911 R, Porsche je odlučio da primeni isti recept na nedavno predstavljenu GT3 verziju sa 4,0-litarskim motorom.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Tako nova Touring Package izvedba donosi promene na eksterijeru kako bi se dobio suptilniji i uravnoteženiji izgled. Iako prednji deo vozila nije promenjen, na “zadnjici” je veliki, fiksni spojler zamenjen varijabilnim koji podseća na onaj sa standardne 911 Carrere. Ostale promene koje izdvajaju ovaj model od standardnog jesu srebrni detalji oko bočnih prozora, sportski izduvni sistem i poklopci prskalica za prednje farove.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Pogonska jedinica koja pokreće Touring Package verziju je 4,0-litarski autmosferski agregat koji isporučuje okruglo 500 KS i 460 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za sprint od 0-100 km/h za 3,9 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 316 km/h. Za pravi užitak u vožnji, prinovu je moguće uzeti isključivo sa manuelnim 6-stepenim menjačem.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Voznim karakteristikama na stazi, ali i u svakodnevnom saobraćaju pomaže i zakretanje zadnjih točkova kao kod GT3 i GT3 RS verzija. Dostupna je i Black Exterior Touring Package opcija koja doprinosi eksterijeru zatamljenim prednjim i zadnjim svetlosnim grupama.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Unutar nove 911 GT3 Touring Package verzije nalazimo meku kožu, bez detalja u alkantari. Centralni delovi sedišta su od štofa, dok je na naslonima za glavu utisnut Porsche logo. Cena novog 911 GT3 Touring Package ista je kao i za standardni GT3, što će reći 152.416 evra sa PDV-om.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 911 GT3, frankfurt, noviteti, porsche, saloni, touring package