0

FRANKFURT 2017: Subaru Impreza

Subaru je otkrio novu Imprezu sa petora vrata koja je porasla, pokreću je novi motori, a pored toga, krase je moderniji enterijer te proširen spektar bezbednosnih sistema i asistencija

Foto: Subaru

Foto: Subaru

Japanski Subaru predstavlja svoj najpopularniji model Imprezu sa petora vrata. Novitet odlikuje dosta inovacija. Najpre, automobil se dosta „ugojio“, duži je za 10 milimetara, širi za 35 mm, a ima i 25 mm duže međuosovinsko rastojanje.

pročitaj još

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Unutrašnjost je u prednjem delu šira za 29 milimetara, pozadi je prostraniji za 34 mm, tako da ima i više prostora za noge putnika, a povećao se i prtljažni prostor za deset litara. Enterijer je dobio i kvalitetnije materijale, novi multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, a fabrika navodi da je nivo komfora podignut zahvaljujući smanjenju buke i vibracija u vožnji.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Dosta toga je unapređeno kod bokser motora. Agregat zapremine 1,6 litara iz FB serije je redizajniran i dobio je 70 odsto novih komponenata, pa sada ima 115 KS i 150 Nm obrtnog momenta. Značajno je povećana i kompresija sa 10,5:1, na 11:1, dok je ukupna masa smanjena za 14 kg.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Agregat zapremine 2,0 litara je redizajniran 80 odsto i zahvaljujući direktnom ubrizgavanju, sada ima 190 KS i 190 Nm obrtnog momenta, uz olakšanje mase od 14 kg. I kompresija je znatno povećana, tako da je sada 12,5:1, umesto ranijih 10,5:1. Poboljšan je i prenos, te je nova Impreza dobila tzv. Lineatronic kontinuiranu varijabilnu transmisiju, prilagođenu tako da se što bolje uklopi sa simetričnim Subaruovim AWD pogonom na sve točkove.

  Foto: Subaru

  Foto: Subaru

  Subaru Impreza može da se pohvali i proširenom lepezom bezbednosnih sistema i asistencija, pa sada tzv. Subaruov Eye Sight objedinjuje šest tehnologija: Pre-Collision Braking, Pre-Collision Throttle Management, Adaptive Cruise Control, Lane Departure & Sway Warning, Lane Keep Assist i Lead Vehicle Start Alert…

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: all-wheel drive, bokser, frankfurt, impreza, noviteti, saloni, subaru