0

FRANKFURT 2017: Honda Urban EV Concept

Honda je na Salonu automobila u Frankfurtu predstavila interesantan koncept električnog gradskog automobila po imenu Urban EV, koji bi već 2019. godine u serijskoj formi trebao da stigne u Evropu

Foto: Honda

Foto: Honda

U poslednjih nekoliko godina, Honda je odlučila da “igra na sigurno”, predstavljajući uglavnom nove generacije postojećih modela, uz tek po koji futuristički koncept, koji bi trebao da nagovesti budući smer kretanja ove japanske marke.

pročitaj još

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  I u Frankfurtu, čini se da Honda “igra na sličnu kartu”, prikazujući interesantni koncept pod nazivom Urban EV, koji najavljuje potpuno električni gradski automobil namenjen Evropi, koji bi u serijskoj proizvodnji trebao da se nađe već 2019. godine.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Oni malo bolji poznavaoci Honde, naročito njenih starijih modela, možda će u ovom konceptu prepoznati i neke “crte lice” prve generacije Civica, iz davnih ’70-ih godina prošlog veka, sa okruglim svetlosnim grupama i kratkim prepustima napred i pozadi.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Nažalost, Honda nije objavila gotovo nikakve tehničke detalje vezane za ovaj koncept, što će reći da pogonska jedinica, odnosno snaga elektromotora, kapacitet baterija i autonomija, za sada još uvek ostaju velika nepoznanica. Ipak, iz japanske kompanije stidljivo najavljuju da bi serijski automobil trebao da ima autonomiju od oko 300-350 kilometara.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Inače, Urban EV Concept je za oko 10 centimetara kraći od Jazza, najmanjeg modela kojeg Honda prodaje u Evropi, a enterijer je, u skladu sa futurističkim dizajnom, obogaćen kamerama i širokim digitalnim displejem, umesto tradicionalnih retrovizora i analognih pokazivača.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Interesantno je spomenuti da je ovo automobil sa troja vrata, namenjen prevozu četiri odrasle osobe, s tim da se vrata otvaraju unazad, što omogućava lakši ulazak i izlazak putnika pozadi, a naročito dece mlađeg uzrasta.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: civic, concept, frankfurt, honda, noviteti, saloni, urban ev