0

IAA 2017: Počinje Sajam automobila u Frankfurtu

Jedna od najznačajnijih i najuticajnijih globalnih automobilskih manifestacija, Međunarodni salon automobila u Frankfurtu, počeo je danas...

Foto: IAA

Foto: IAA

Danas počinje jedna od najznačajnijih i najuticajnijih automobilskih manifestacija ne samo u Evropi već i u čitavom svetu – Međunarodni salon automobila u Frankfurtu, koji se tradicionalno održava svake neparne godine, u septembru. Kao i obično, prva dva dana rezervisana su za predstavnike medija, dok će kapije za javnost biti otvorene 14. do 24. septembra.

pročitaj još

  Foto: IAA

  Foto: IAA

  Sajamska manifestacija u gradu na Majni 67. put okuplja sve najbolje iz sveta automobila i prateće industrije. Već po tradiciji, prestižna izložba najvišeg ranga donosi veliki broj premijera serijskih automobila, kao i koncept modela odnosno studija čije vreme tek dolazi. Dosta toga je već viđeno u nedeljama iza nas jer su pojedini proizvođači već pustili prve oficijalne fotografije noviteta koje dovode u Frankfurt. Ipak, ono najbolje sačekaće svetla velike pozornice kako bi prvi put zablistalo u javnosti.

  Foto: IAA

  Foto: IAA

  Doduše, odsustvo pojedinih proizvođaća pomalo baca senku na čitavu feštu, jer ove godine izostaju sa velike scene giganti kao što su FIAT grupa sa brendovima Fiat, Alfa Romeo i Jeep, PSA grupa (Peugeot, Citroen i DS), Nissan, Volvo i Infiniti.

  Foto: IAA

  Foto: IAA

  No, oni najjači su i dalje tu, a u naredna dva dana bićemo u prilici da vas upoznamo sa velikim brojem premijerta, uz napomenu da smo o nekima od njih već pisali tako da ćemo se sada fokusirati na novitete o kojima dosad nije bilo reči na našem portalu.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: frankfurt, IAA 2017, sajam, salon automobila, saloni