0

SPREMAN ZA EVROPU: Ford Mustang GT

Ford je u januaru tekuće godine predstavio restilizovanu verziju Mustanga, koji pored dizajnerskih izmena ima i potpuno novu tehnologiju, a sada, pred početak Salona automobila u Frankfurtu objavio je fotografije modela za evropsko tržište!

Foto: Ford

Foto: Ford

Ford je početkom 2017. godine predstavio restilizovanu verziju modela Mustang za Američko tržište, koji ne poseduje samo inoviran dizajn, već je inkorpirana i potpuno nova tehnologija. Sada je isti model prilagođen Evropi, a pored GT modela tu je i kabrio verzija.

pročitaj još

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Iako je reč o samoj restiliciji, treba napomenuti da je eksterijer redizajniran u cilju bolje aerodinamike. Tako prednjica automobila poseduje drugačije otvore na haubi i redizajnirani gril, kao i nove LED svetlosne grupe. Pozadi je novi branik sa LED svetlosnim grupama. Dvostruke izduvne cevi standardno dolaze uz EccoBoost verziju dok su četvorocevni izduvnici rezervisani za V8 model.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Razlika evropske od američke verzije je u drugačijim retrovizorima (evropski su veći), kao i u spojleru na prtljažniku (evropski ga nema), kao štop svetlima koja su za evropsko trćište providna dok su za američko crvene boje.

  Što se tehnologije tiče, restilizovani Mustang dolazi sa većim 12-inčnim LCD displejom umesto klasičnih analognih cajgera. Iako nismo ljubitelji digitalnih table, ona ima svoje prednosti. Naime, klijenti će moći da personalizuju displej za Normal, Sport i Track režim vožnje. Za one koji izaberu 2,3 EcoBoost verziju moći će da upotpune užitak biranjem zvuka motora koji se reproduktuje kroz zvučnike, dok klijenti sa GT verzijom neće imati potrebu za tom opcijom, jer on poseduje novi, opcioni izduvni sistem.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Za ljubitelje manuelnog menjača u ponudi je i dalje 6-brzinski menjač sa Launch Control i Line Lock opcijom koja blokira prednje točkove kako bi se zagrejale zadnje gume. Ta opcija je sada dostupna i na 2,3 EcoBoost verziji! A za najbolji start iz mesta u ponudi je i Drag Strip Mode za najbolje moguće ubrzanje prilikom trkanja na legendarnih 402 metra.

  Vešanje nije zapostavljeno. Ono je pospešeno MagnaRide tehnologjiom adaptivnog oslanjanja koja je dostupna kao opcija u Mustang Performance paketu opreme.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Sve ove novine krase i Mustanga Convertible koji je takođe predstavljen za evropsko tržište. Toples verzija je za ljubitelje vožnje bez krova koji neće uživati samo u vetru u kosi, već i u užitku slušanja atmosferskog V8 agregat.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Modeli za evropsko tržište mogu se naručiti već danas, a isporuka u Evropu kreće u 2018. godini.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: evropa, ford, ford mustang, mustang, mustang gt, noviteti, redizajn