0

OPEL INSIGNIA GSI SPORTS TOURER: Karavan sa sportskim duhom

Opel je nedavno nastavio tradiciju dugu više od tri decenije tako što je vratio GSi oznaku na novu generaciju modela Insiginia, a sada je predstavio i karavan verziju GSi sa dvolitarskim BiTurbo agregatom!

Foto: Opel

Foto: Opel

Nakon predstavljanja sedan verzije Insignia GSi, Opel je predstavio i karavan, odnosno Sports Tourer verziju ovog popularnog modela. Novitet pokreće novi dvolitarski BiTurbo dizel agregat koji isporučuje 210 KS i 480 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje iz mesta za 7,9 sekundi, kao i maksimalnu brzinu od 231 km/h! Veoma respektabilne brojke za karavana sa dizel agregatom. U slučaju da vam ove brojke nisu dovoljno dobre, Opel nudi i dvolitarski benzinski motor od 260 KS i 400 Nm, kome je potrebno 7,5 sekundi do 100 km/h, a zaustaviće se na 245 km/h!

pročitaj još

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Oslanjanje automobila je posebno razvijeno za novu GSi verziju. Opelovi inžinjeri su “ugradili” kraće opruge koje spuštaju Insigniju za 10 milimetara, a sportski amortizeri redukuju pomeranje karoserije na minimum. Moćne četvoroklipne Brembo kočnice i direktno upravljanje su naknadno usavršeni.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Eksterijer automobila pospešen je sa naglašenim sportskim karakterom kako bi se ispratile performanse koje poseduje, ali pravi užitak je u enterijeru. Naime, unutar se nalaze nova sportska sedišta razvijena u Opelu, koja obezbeđuju povećanu bočnu podršku, ali i komiditet primeren za duga putovanja. Kao i kod sedan verzije, ona nude ventilaciju, grejanje i masažere.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Što se tiče prostora u prtljažniku, nova Insignija GSi Grand Tourer nudi od 560 do imprsivnih 1665 litara prostora. Kako bi utovar bio lakši, prinova poseduje i detektor pokreta gde je dovoljno mahnuti nogom ispod zadnjeg branika i prtljažnik će se otvoriti. Poznat trik, ali koristan…

  Nova Opel Insignia GSi Sports Tourer imaće svetsku premijeru na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu koji se održava od 14. do 24. septembra.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: gsi, insignia, noviteti, opel, sports tourer