0

LAMBORGHINI AVENTADOR S ROADSTER: Umetničko delo

Za Salon automobila u Frankfurtu Italijanski proizvođač sa znakom bika pripremio je toples verziju modela Aventador S, koji se može pohvaliti sa 740 “konja” i maksimalnom brzinom od 350 km/h!

Foto: Lamborghini

Foto: Lamborghini

Salon automobila u Frankfurtu je praktično “iza ugla”, a proizvođači automobila polako otkrivaju karte i pokazuju šta su spremili da oduševe svet. Jedan od nedavno predstavljenih bisera koji će se na naći na pod svetlima salona je novi Lamborghini Aventador S Roadster.

pročitaj još

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Iako isti kao Aventador S, novi roudster neće nikoga ostaviti ravnodušnim, jer spaja visok nivo vozne dinamike sa jedinstvenim užitkom vožnje bez krova. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i upotrebi laganih materijala, novi Aventador S Roadster teži je od verzije sa tvrdim krovom za svega 50 kg, a Lamborghini tvrdi da se performanse na trkačkoj stazi između ove dve verzije neznatno razlikuju.

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Naime, ovo je jedini roudster sa centralno postavljen V12 agregatom koji isporučuje 740 konjske snage i 690 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za silovito ubrzanje iz mesta do 100 km/h za svega 3 sekunde, dok mu maksimalna brzina iznosi neverovatnih 350 km/h!

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Kod automobila ovog kalibra boja eksterijera igra važnju ulogu kako bi idealno naglasila njegov agresivan stav i pojavu. Iz tog razloga italijanski proizvođač ponudio je potpuno novu paletu boja sa kojom se Aventador S Roadster može predstaviti u najboljem svetlu.

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Naravno, enterijer nije zapostavljen. Unutar vozila ponuđeno je pet različitih konfiguracija sa kombinacijom kože i alkantare, a može se i boja određenih segmenata birati, kao i varijacije konca na sedištima i centralnoj konzoli.

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Boja na kojoj je automobila na slikama nazvana je Ad Personam Blu Aegir, gde su retrovizori i okvir vetrobranskog stakla završeni u karbonu visokog sjaja, kao i delovi prednjeg i zadnjeg branika, zajedno sa bočnim pragovima.

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Poznata je i cena za ovo umetničko delo, a ona iznosi 313.666 evra i to sa prvim isporukama u februaru 2018. godine.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

   

  Tagovi: aventador, aventador s roadster, frankfurt, lamborghini, noviteti