1

MINI JOHN COOPER WORKS GP CONCEPT: Trkačko nasleđe

U čast 50-godišnjice od trijumfa na reliju Monte Carlo, MINI će na Salonu automobila u Frankfurtu predstaviti Mini John Cooper Works GP Concept koji najavljuje dolazak novog “trkačkog” modela za redovan saobraćaj

Foto:

Foto: MINI

Na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu debituje Mini John Cooper Works GP Concept kao jedinstveni trkački automobil prilagođen redovnom saobraćaju, baš kao što je slučaj sa serijskim modelom Mini John Cooper Works GP iz 2012. godine.

pročitaj još

  Foto:

  Foto: MINI

  MINI sa ovim konceptom obeležava 50 godina od legendarnog trijumfa na reliju Monte Carlo, i u ovoj izvedbi spaja najsavremeniju trkačku tehnologiju sa luksuznim izgledom.
  Eksterijer automobila je unapređen aerodinamičnim elementima kao što su prednji spliter i usisnik vazduha na haubi. Na boku primećujemo raširena prednja i zadnja krila koja čine auto vizuelno širim i prilepljenijim za asfalt.

  Foto:

  Foto: MIINI

  Na zadnjoj strani vozila, pored velikog spojlera, nalazimo i specifičnu liniju koju formira zadnji branik zajedno sa zadnjim krilima, a tu su i štop svetla u obliku strele.
  Celokupan izgled zaokružen je laganim naplatcima od 19 inča, ali i prepoznatljivom kombinacijom crne, sive i crvene boje koje krase karoseriju.

  Foto:

  Foto: MINI

  S obzirom da se radi o koncept vozilu, podaci o pogonskom agregatu nisu objavljeni, ali će svakako više toga biti poznato u narednom periodu.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  PRATITE NAS NA VIBERU!

  Tagovi: concept, frankfurt, gt, john cooper works, mini, noviteti
  Popularni komentari
  • t
   tristać

   a da slucajno stop svetla nemaju veze sa strelom? nego da formiraju britansku zastavu kad se spoje… samo kazem