0

SEAT LEON CUPRA R : Ekskluziva sa Pirineja

Španski proizvođač automobila predstavio je najsnažniji automobil do sada pod nazivom Leon Cupra R. Specijalno izdanje isporučuje čak 310 KS i dolazi u svega 799 primeraka

Foto: Seat

Foto: Seat

SEAT je predstavio svoj najsnažniji automobil do sada, a kako bi ekskluzivnost bila na još višem nivou odlučeno je da najnovija edicija bude proizvede u limitiranoj seriji od svega 799 primeraka. Naime, reč je o poznatom modelu Leon Cupra koji je dodao slovo R u imenu. Uz novu oznaku dolazi doterana spoljašnjost sa detaljima od ugljeničnih vlakana, kao što su prednji spliter, bočni pragovi, zadnji spojler i difuzer. Izgled poojačavaju i modifikovani retrovizori, detalji na prednjici, kao i felne u boji bakra. Što se boje karoserije tiče ona je dostupna u Midnnight Black crnoj, Pyrenees Grey sivoj i u ekskluzivnoj Matte Gray mat sivoj boji.

pročitaj još

  Foto: Seat

  Foto: Seat

  Seat se nije tu zaustavio već je ubrizgao injekciju snage agregatu koji sada isporučuje 310 KS iz poznate 2,0-litarske TFSI pogonske jedinice, s tim da pojačanje prati isključivo verziju sa ručnim 6-stepenim menjačem. U ponudi je i automatska 6-stepena DSG transmisija, ali uz nju automobil ostaje na 300 “konja”. Ni oslanjanje nije zapostavljeno. Tako su uglovi na prednjoj osovini modifikovani, kao i određeni parametri adaptivne DCC (Dynamic Chassis Control) suspenzije. Za kočenje zadužen je poznati Brembo sistem, dok užitku u vožnji doprinosi novi izduvni sistem.

  Da li se Seat sprema da ponovo izađe na stazu Nurburgring s namerom da “skine” Hondu Civic Type R sa trona, ne znamo, ali zasigurno je da je sa Pirinejskog poluostvra izašao još jedan brutalni predstavnik hot hatch segmenta.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: cupra r, dsg, frankfurt, leon, noviteti, seat