0

UŠMINKAVANJE: Unapređeni Maseati Ghibli Granlusso

Na Salonu automobila u kineskom gradu Chengdu, Maserati će prvi put predstaviti unapređeni model Ghibli Granlusso

Foto: Maserati

Foto: Maserati

Da je Kina sve veće, ali i važnije tržište, ne samo za proizvođače „narodnih“ automobila, već i premijum brendove, bili oni luksuzni ili sportski, potvrđuje i podatak da će Maserati na Salonu automobila u gradu Chengdu, prikazati unapređeni model Ghibli Granlusso.

pročitaj još

  Foto: Maserati

  Foto: Maserati

  Nakon četiri godine tržišnog „života“, novi Ghibli Granlusso dobija novi prednji odbojnik sa hromiranim detaljima, kao i novu „masku“ sa takođe hromiranim rešetkama. Slične izmene pretrpeo je i zadnji deo vozila, koji je takođe dobio novi „branik“ – sve u skladu sa aktuelnim vizuelnim „potpisom“ Maserati automobila.

  Foto: Maserati

  Foto: Maserati

  Pored vizuelnih unapređenja, Ghibli Granlusso dobio je i adaptivne LED svetlosne grupe sa Matrix High-Beam tehnologijom koja, kada su aktivirana “duga svetla”, automatski isključuje određena “polja” prilikom nailaska vozila u susret, kako ne bi došlo do zaslepljivanja.

  Foto: Maserati

  Foto: Maserati

  No, možda i najvažnija novina jeste aktivni ADAS sistem (Advanced Driver Assistance Systems), koji je opciono dostupan na novom Maseratiju, a omogućava modelu Ghibli Granlusso jedan vid autonomne  vožnje.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ghibli, granlusso, kina, Maserati, noviteti, restilizacija