0

I DALJE ČEKAMO: Nova Toyota Supra imaće V6 turbo motor od 400 „konja“! (VIDEO)

Prema najnovijim insajderskim informacijama, peta generacija Toyota Supra stiže tek 2019. godine, pokretana Toyotinim 3,5-litarskim V6 turbo motorom od oko 400 konjskih snaga!

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Nova, i može se slobodno reći, predugo iščekivana peta generacija Toyotinog kultnog modela Supra, u dogledno vreme trebala bi da ugleda svetlost dana, par godina nakon što je predstavljen atraktivni koncept FT-1. Iako se za sada i dalje relativno malo zna o novom automobilu, činjenica je da je razvijen zajedno sa BMW-om, odnosno da se nalazi na istoj platformi kao i novi Z4.

pročitaj još

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Ono što je interesantno spomenuti jeste da je ovih dana, iz izvora unutar same Toyote, opovrgnuta ranija špekulacija da se uz Supru neće nuditi i manuelna transmisija. Još interesantnije zvuči podatak da Supra Mk V neće imati BMW-ov redni „šestak“ već Toyotin V6 turbo od 3,5 litara, koji bi trebao da oslobađa oko 400 „konja“.

  Nažalost, ma koliko sve ovo zvučalo primamljivo ljubiteljima Toyote i generalno japanskih sportskih automobila, činjenica je da ćemo na novu Supru morati i dalje da čekamo, jer se nezvanično spominje tek 2019. godina kao termin predstavljanja, i to najverovatnije na Salonu automobila u Tokiju.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, ft-1, koncept, supra, svet, toyota, turbo, v6, z4