0

MLAĐI BRAT TIGUANA: Predstavljen Volkswagen T-Roc! (VIDEO)

Volkswagen je sinoć predstavio potpuno novi model u svojoj gami koji nosi naziv T-Roc, a predstavlja subkompaktni krosover koji se tržišno pozicionira ispod aktuelnog Tiguana

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Na specijalno organizovanoj manifestaciji pokraj jezera Komo, u Italiji, Volkswagen je zvanično predstavio svoj potpuno novi model pod imenom T-Roc. Reč je o subkompaktnom krosoveru, baziranom na modularnoj MQB platformi, ukupne dužine 4234 milimetra, koji se tržišno pozicionira ispod Tiguana.

pročitaj još

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Kada već spominjemo Tiguan, treba napomenuti da T-Roc sa njim deli isto međuosovinsko rastojanje, od 2603 milimetra, ali je proporcionalno manji automobil, sa užim tragom točkova za 24, odnosno 31 mm. Naročito je visina manja u odnosu na popularni Volkswagenov SUV, i to za čak 131 milimetar.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Volkswagen je u startu spremio tri specifikacije, i to Standard, Style i Sport. Na listi opreme, što standardne, što dodatne, nalazi se i digitalni displej instrumentacije, dijagonale 11,3 inča, a tu je i displej dijagonale 8 inča infotejment sistema koji podržava integraciju sa “pametnim” telefonima. Za pomenute telefone, tu je i induktivni punjač/ploča, a audiofili će ceniti osmokanalni Bose surround sistem.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Za model T-Roc, VW je spremio i bogatu paletu pogonskih jedinica, koju čine tri turbo benzinca i dva turbo dizela. Osnovni motor u ponudi jeste trocilindarski 1.0 TSI od 115 KS i 200 Nm, koji dolazi sa 6-stepenim manuelnim menjačem i pogonom na prednjim točkovima.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Zlatnu sredinu čini 1,5-litarski TSI od 150 KS i 250 Nm, koji je moguće dobiti sa 6-stepenim manuelnim ili 7-stepenim DSG menjačem, uz koji je opciono moguće poručiti i 4MOTION pogon na sva četiri točka. Pomenuti 4×4 pogon serijski stiže uz najsnažniji 2.0 TSI motor od 190 KS i 320 nm, “uparen” sa 7-stepenom DSG transmisijom.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Osnovni agtegat u dizel gami jeste 1.6 TDI od 115 KS i 250 Nm, koji se isporučuje isključivo sa 6-stepenim manuelnim menjačem i pogonom na prednjim točkovima. Sedmostepeni DSG menjač i 4MOTION pogon moguće je opciono poručiti kod 2.0 TDI motora od 150 KS i 340 Nm, dok se sve to serijski dobija uz najsnažniji dizel 2.0 TDI od 190 KS i 400 Nm.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Kada spominjemo 4MOTION pogon, treba reći i da je Volkswagen ponudio nekoliko različitih režima rada ovog sistema – Street, Snow, Off-Road i Off-Road Individual. Kod modela opremljenih 4×4 pogonom, serijski se dobija i pet različitih modova rada motora, transmisije i oslanjanja – Comfort, Normal, Sport, Eco i Individual. Ova podešavanja moguće je opciono poručiti i za osnovne verzije sa pogonom napred.

  Podsetimo, koncept po imenu T-Roc debitovao je još 2014. godine na Salonu automobila u Ženevi, a automobil prikazan sinoć predstavlja definitivnu, serijsku verziju koja će se u prodaji naći već ove godine, po ceni od oko 20.000 evra.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 4motion, crossover, krosover, noviteti, t-roc, tdi, tsi, volkswagen, vw