0

MAŠTA MOŽE SVAŠTA: Šta mislite o Golfu u ekstremnoj Safari verziji!?

Oslanjanjući se na tradiciju Country Syncro verzije legendarnog Golfa II, jedan entuzijasta je prikazao kako bi mogla da izgleda nova, ekstremna off-road varijanta uvek popularnog nemačkog kompakta!

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Svojevremeno, tokom druge polovine ’80-ih godina, Volkswagen je u svojoj ponudi imao i legendarni model Golf II, ali u Country Syncro verziji, koja je bila “podignuta” i imala 4×4 pogon, koji je omogućavao ozbiljnije off-road avanture, a sve u stilu tada vrlo popularnog Safari relija.

pročitaj još

  Foto: Mo Aoun

  Foto: Mo Aoun

  Nažalost, Volkswagen se nakon Golf Country, u off-road reli avanture upustio tek sa početkom 21. veka, prvo sa relativno nepoznatim modelom Tarek, a zatim i sa Touaregom, koji je nastupao na Dakar reliju u evolucijama Race Touareg 1, 2 i 3.

  Foto: Mo Aoun

  Foto: Mo Aoun

  Da ne bi sve ostalo na tradiciji i prošlim vremenima, pobrinuo se entuzijasta Mo Aoun, koji je svojim renderima prikazao kako bi mogao da izgleda novi VW Golf u Safari verziji. Za osnovu je uzet Golf R Variant i njegov snažni 2,0-litarski motor od preko 300 “konja”, a eksterijer je obogaćen Alltrack paketom.

  Foto: Mo Aoun

  Foto: Mo Aoun

  Naravno, za ovako ekstremno vozilo, podrazumevaju se i ekstremne prepravke, u vidu većih blatobrana ispod kojih bi se smestili ogromni off-road pneumatici BF Goodrich, a tu su i bull-bar napred, kao i slična “skalamerija” pozadi, baš kao i velika krovna “rešetka” za rezervni točak i poneki kabasti deo opreme.

  Foto: Mo Aoun

  Foto: Mo Aoun

  Isto tako, specijalno oslanjanje sa lift-kitom se podrazumeva, baš kao i krovni panel sa LED osvetljenjem za vožnju u noćnim uslovima. Koliko god ovo izgledalo kao “maštarija” koja neće doživeti realizaciju, mora se priznati da ovakav Golf Safari izgleda više nego atraktivno i moćno!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: alltrack, country, fun news, golf, noviteti, safari, syncro, volkswagen, vw