0

PLAVI GROM: Chevrolet Camaro ZL1 NASCAR

Chevrolet je za narednu NASCAR sezonu spremio potpuno novi automobil koji će nositi oznaku Camaro ZL1, a baziran je na aktuelnom američkom “muscle” automobilu

Foto: Chevrolet

Foto: Chevrolet

Iako nije nešto interesantan gledaocima u Evropi, američki NASCAR polako dobija na popularnosti, pre svega zahvaljujući televizijskim prenosima za koje je mnogo lakše dobiti prava, a mora se priznati i da trke obiluju akcijom, a naravno, u američkom stilu, tu su i mnogobrojna „koškanja“ i udesi.

pročitaj još

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Za narednu sezonu Monster Energy NASCAR Cup serije i truku u Daytoni, u februaru, Chevrolet je spremio novo „oružje“, u vidu Camaro ZL1, koji će zameniti dosadašnjeg Camaro SS „trkača“.

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Naravno, sličnost između serijskog ZL1 i ovog koji će nastupati u NASCAR seriji, svodi se uglavnom na ime i činjenicu da se ispod haube krije V8 agregat. Tu svaka dalja sličnost gotovo da prestaje, budući da je ovo trkački automobil, iz kog je „isceđeno“ oko 900 konjskih snaga!

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Kokpit je više nego „spartanski“ i prilagođen isključivo vozaču, dok je čak i karoserija, u ovom slučaju od ugljeničnih vlakana, različita u odnosu na serijski automobil, a jedina sličnost može se primetiti kod prednjih svetlosnih grupa.

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: camaro, chevrolet, nascar, noviteti, v8, zl1