0

ZELENA ZVER: Novitec McLaren 570GT

Tjunerska kuća Novitec poznata je po „pomeranju granica” ionako brzih automobila, a njihova poslednja kreacija bazirana je na McLarenu 570GT

Foto: Novitec

Foto: Novitec

Nemačka tjunerska kuća, koja stoji iza imena Novitec, nedavno je predstavila svoj poslednji projekat. Naime, reč je o McLarenovom modelu 570 GT koji je “ublažena” verzija modela 570S. Drugim rečima, ukoliko želite da svakodnevno vozite neki od modela ovog britanskog brenda, 570GT je pravi izbor.

pročitaj još

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Twin-turbo agregat od 3,8 litara pojačan je za 76 KS i sada isporučuje 646 KS, što je skoro isto kao model 650S. Ubrzanje od 0-100 km/h jednako je impresivno kao i snaga, gde je Novitecu 570GT sada potrebno svega 3,0 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 335 km/h.

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Što se spoljašnjeg izgleda tiče, on je takođe dobio inovacije. Tako na eksterijeru nalazimo niz novih karbonskih elemenata koji doprinose atraktivnijem izgledu, ali i boljoj aerodinamici. Tu su i Novitec MC1 naplaci, prečnika 20, odnosno 21 inč.

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Kompletan izgled i snažniji agregat ispraćen je i novim, “glasnijim” izduvnim sistemom, koji je napravljen od ultralake legure koji se koristi u Formuli 1.

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Novitec je ponudio za svoje kupce potpunu personalizaciju enterijera kako bi ga najbolje uklopili sa spoljašnjim izgledom. Koliko je potrebno izdvojiti za Novitec McLaren 570GT još uvek nije poznato.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 570gt, mclaren, novitec, tuning, twin turbo, v8