0

RARITET NA PRODAJU: Ferrari Sergio traži novog vlasnika

Proizveden u čast Sergia Pinifarine, Ferrari Sergio napravljen je u svega šest primeraka, a danas se jedan od njih prodaje!

Foto: Ferrari

Foto: Ferrari

Ferrari Sergio nije jedan od najpoznatiji automobila sa logoom poznatog italijanskog brenda, ali je svakako jedan od najređih. Vozilo je prvi put predstavljeno na Salonu automobila u Ženevi 2015. godine, u čast Sergia Pinifarine koji je poginuo u 85 godini svog života. Ferrari je u to ime proizveo svega šest primeraka ovog jedinstvenog “spajdera”.

pročitaj još

  Foto: Ferrari

  Foto: Ferrari

  Sada je jedan od njih, koji se nalazi u Holandiji, na prodaju. Naime, to je jedini primerak modela Sergio koji je napravljen po evropskim specifikacijama. Od ostalih pet primeraka, jedan je u Ujedninjenim Arapskim Emiratima, jedan u Japanu, dok su tri u Americi. Što se samog automobila tiče, Ferrari Sergio je zapravo isti kao model 458 Italia, ali poseduje drugačiji “oklop” odnosno karoseriju.

  Foto: Ferrari

  Foto: Ferrari

  Tražena cena za ultraretki Ferrari iznosi fantastičnih 5 miliona evra! Podsećamo da je model Sergio prilikom predstavljanja u Ženevi 2015. godine imao cenu koja je iznosila 3 miliona. Porast od 2 miliona za dve godine samo pokazuje koliko su retki automobili dobra poslovna investicija.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: egzotika, ferrari, pininfarina, prodaja, sergio, svet