0

STIGLA U SRBIJU: Počela prodaja potpuno nove Ford Fieste

Početna cena za novu Ford Fiestu, u verziji sa motorom od 70 KS, naprednom bezbednosnom opremom i natprosečnim paketom opreme Trend, iznosi 10.690 evra

Foto: Ford

Foto: Ford

Uporedo s početkom prodaje na najvećim evropskim tržištima, sasvim nova Ford Fiesta od 8. avgusta je raspoloživa i potencijalnim kupcima u Srbiji: u Grand Motorsovoj i mreži Fordovih ovlašćenih prodajno-servisnih centara osnovna verzija tog tehnički i tehnološki vrlo modernog automobila se nudi po „startnoj“ ceni od 10.690 evra, u dinarskoj protivvrednosti (sa svim dažbinama).

pročitaj još

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Smatra se da će kupcima u Srbiji biti najzanimljivija upravo ova verzija – sa petora vrata, benzinskim 1,1-litarskim motorom od 70 KS, ručnim menjačem, blazer blue bojom i “obogaćenim” paketom opreme Trend + Cool & Sound Pack 1, koji, između ostalog, uključuje ručno podesiv klima-uređaj, displej u boji od 4,2”, Bluetooth, audio i druge komande na kolu upravljača, radio sa USB priključkom, MyFord dock sistem, itd.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Osim u verziji sa 70 KS, nova Fiesta će biti dostupna sa još jednim benzinskim motorom od 1,1 litar – onim od 85 KS. Obe „mašine“ zamenjuju dosadašnjeg benzinca od 1,25 litara. Nove Fieste će, dakako, pokretati i nagrađivani 1.0 EcoBoost trocilindraši sa 100, 125 i 140 KS, koji se sada „sparuju“ sa novim šestostepenim ručnim menjačem.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  U ponudi će biti i novi TDCi četvorocilindarski dizelaši od 1,5 litara. Verzija sa 85 KS sada nudi 10 „konja“ više od najekonomičnijeg iz Fiesti odlazeće generacije. Taj motor, u „sadejstvu“ sa novim šestostepenim ručnim menjačem prosečno troši samo 3,2 l/100 km i u atmosferu emituje tek 82 g/km ugljen-dioksida. Fiesta nove generacije se oprema i novim dizel motorom od 1,5 litara sa svih 120 KS – što je najsnažniji „naftaš“ koji je ikada pokretao ovaj model.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Izvor: PR Grand Motors

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, fiesta, ford, prodaja