1

UMETNOST NA TOČKOVIMA: Na Pebble Beach stiže drugi Italdesign Zerouno!

Na predstojeći Pebble Beach Concours d'Elegance stiže i drugi od pet primeraka superegzotičnog Italdesign Zerouno, koji košta oko 1,5 miliona evra!

Foto: Italdesign

Foto: Italdesign

Legendarna dizajnerska kuća Italdesign, zaslužna za mnogobrojne uspešne četvorotočkaše, nedavno je pokrenula sopstveni sub-brend koji je zadužen za ultraekskluzivne automobile limitiranih serija. Prva kreacija koja je stigla iz Italdesigna zove se Zerouno (01), a svetlost dana je ugledala na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi.

pročitaj još

  Ono što je specifično za ovaj model jeste da će biti proizveden u svega pet primeraka, a svi su, već pogađate, odavno prodati, i to po ceni od oko 1,5 miliona evra. Nakon prvog primerka, u beloj boji, koji je prikazan u Ženevi, Italdesign na predstojeći Pebble Beach Concours d’Elegance dovozi drugi po redu primerak, ovaj put u atraktivnoj metalik crvenoj boji.

  Foto: Italdesign

  Foto: Italdesign

  Podsetimo, automobil pokreće već dobro poznati 5,2-litarski V12 motor od 610 konjskih snaga, koji se može naći u Audiju R8 i Lamborghini Huracanu. Sprint do „stotke“ traje oko 3,2 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi oko 330 km/h.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: italdesign, limitirana serija, pebble beach, svet, v10, zerouno
  Popularni komentari
  • b
   bojan

   smesno dodge chalanger 2,3 sec do 100