0

UGLAĐENI “UBICA”: Volkswagen Arteon R-Line by HGP sa gotovo 500 “konja”! (VIDEO)

Iako izgleda uglađeno i ne privlači neku posebnu pažnju “uličnih trkača”, ovaj VW Arteon se može pohvaliti sa gotovo 500 konja iz 2,0-litarskog TSI motora!

Foto: HGP

Foto: HGP

Jedan od najnovijih automobila u bogatoj Volkswagenovoj ponudi, model Arteon, već je “dopao šaka” tjunerima iz HGP Turbonachrustung, koji su postali poznati svojevremeno po ugradnji snažnog R36 motora u Golf VI R.

pročitaj još

  Foto: HGP

  Foto: HGP

  Ovaj put, momci iz HGP-a nisu menjali motor, ali su se zato ozbiljno pozabavili izvlačenjem dodatne snage iz serijskog 2.0 TSI koji oslobađa 280 KS i 350 Nm. Nakon opsežnih “intervencija” koje podrazumevaju novi turbo punjač, K&N filter vazduha, veći usis, kao i protočniji izduvni sistem sa novom izduvnom granom.

  Foto: HGP

  Foto: HGP

  Rezultat ovih modifikacija jeste više nego impresivnih 480 konjskih snaga, što će reći čak 240 KS po litri zapremine! A povrh svega, Arteon spolja i ne izgleda kao da je “naturpijan”, dok ga ne vidite na ulici kako pneumatici gube trakciju čak i u trećem stepenu prenosa, i to uz 4MOTION sistem pogona na sva četiri točka!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: arteon, hgp, tsi, tuning, turbo, volkswagen, vw