0

BILDOVANJE MIŠIĆA: Performance Pack za Volkswagen Golf R

Volkswagen je predstavio tzv. Performance paket za Golf R koji podrazumeva unapređene kočnice, izduvni sistem i polu-trkačke pneumatike

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Sve vlasnike Volkswagen Golf R obradovaće vest koja stiže iz Wolfsburga, a tiče se dodatne opreme, tačnije tzv. Performance paketa koji je od sada dostupan, i to za sve karoserijske verzije – sa troja i petora vrata, kao i za karavan.

pročitaj još

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Pomenuti paket podrazumeva unapređeni kočioni sistem, sa aluminijumskim čeljustima i „agresivnijim“ pločicama, gde je „uštinuto“ oko 2 kilograma na ukupnoj masi vozila. Unapređene čeljusti sada dolaze u srebrnoj boji sa neizbežnim R logoom.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Tu je i novi titanijumski izduvni sistem koji je „potpisala“ poznata firma Akrapovič. On je za čak 7 kilograma lakši nego serijski, a ujedno je i protočniji, te pored nešto bogatijeg zvuka, pruža i blagi skok u performansama.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Performance paket je zaokružen novim, supersportskim pneumaticima Michelin Pilot Sport Cup 2, i to prečnika 19 inča. Podsećanja radi, serijski Golf R se „kotrlja“ na Pirelli P Zero gumama od 18 inča.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Pomenuti paket ovaj put nije obuhvatio pogonski agregat, što će reći da se ispod haube i dalje nalazi poznati 2,0-litarski turbo benzinac od 310 „konja“. Što se tiče cene za Performance paket, ona će biti poznata uskoro…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: akrapovič, golf r, izduvni sistem, kočnice, performance pack, svet, volkswagen