0

INSPIRISAN JAHTAMA: Bentley Continetal GT Convertible Galene Edition

Britanski proizvođač automobila Bentley predstavio je novu ediciju modela Continental GT Convertible koji je inspirisan luksuznim jahtama

Foto: Bentley

Foto: Bentley

Novi Continental GT Convertible Galene Edition nastao je u saradnji Mullinera i Princess Yachts, proizvođačima jahti od 1965. godine, kako bi napravili jedinstven i luksuzan kabriolet.

pročitaj još

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Ime je dobio po grčkoj boginji mirnog mora, a izdvaja se zahvaljujući Glacier White boji, koja uz pomoć plave Sequin Blue lajsne na bočnom i zadnjem delu vozila, čini ovaj primerak posebnim. Što se pogonske jedinice tiče, tu je dobro poznati 4,0-litarski V8 twin-turbo agregat, koji isporučuje 507 konjskih snaga i 660 Nm.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Očekivano, pravi užitak je u kokpitu novog Bentleya, gde su korišćeni vrhunski materijali u kombinaciji sa jedinstvenim detaljima, kao što je Pinstripe Walnat, odnosno drveni furnir sa otvorenim porama. Prtljažnik Continental GT Convertible Galene Edition takođe je inoviran i sada podseća na brodski pod.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Kao što je slučaj sa svim jedinstvenim primercima, tako je i sa ovim Bentley modelom. Naime, biće proizvedeno svega 30 automobila u ovom izdanju, koji će se isporučivati širom sveta.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bentley, continental gt, galene edition, jahta, nautika, noviteti