0

U IME ZAKONA: Rolls-Royce Ghost Black Badge u službi policije!

I britanska policija se može pohvalit prestižnim automobilima u svom voznom parku, kao što je ovaj Rolls-Royce Ghost Black Badge. Ipak, postoji i jedna mala “začkolica”...

Foto: Sussex Police

Foto: Sussex Police

Na supersportske, pa i luksuzne automobile u službi policijskih snaga već smo navikli ukoliko vest stiže sa Bliskog Istoka, pre svega Dubaija, ali i Ab Dhabija. No, ovaj put, u pitanju je Evropa, i to Velika Britanija, odakle potiču fotografije ovog Rolls-Royce Ghost Black Badge u bojama britanske saobraćajne policije!

pročitaj još

  Foto: Sussex Police

  Foto: Sussex Police

  Ipak, ma koliko želeli da se ovakvi automobili više sreću u saobraćaju, pa makar i u bojama policijskih snaga, ovaj automobil je na „služenju roka“ samo privremeno, budući da ga je prestižna britanska kompanija ustupila policiji okruga Sussex, a angažovan je tokom humanitarne akcije prikupljanja donacija za Chestnut Tree House – lokalni hospis koji se brine o deci i mladima.

  Foto: Sussex Police

  Foto: Sussex Police

  Da podsetimo, Ghost Black Badge pokreće 6,6-litarski V12 twin-turbo koji oslobađa 612 konjskih snaga i 840 Nm obrtnog momenta, a ovoj limuzini od 2,5 tona omogućava sprint do „stotke“ za svega 4,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h (elektronski limitirana).

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: black badge, engleska, ghost, policija, rolls-royce, sussex police, svet