0

NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Tesla Model 3 neće imati instrument-tablu!

Treći model u hi-tech gami američkog proizvođača Tesla Motors, Model 3, vozaču neće nuditi instrument-tablu već će se sve informacije prikazivati na velikom centralnom monitoru

Foto: Tesla Motors

Foto: Tesla Motors

Tesla Motors je u poslednjih 14 godina koliko postoji, svojim vozilima, pre svega Model S, izuzetno uticao na automobilsku scenu i konačno na pravi način spojio svet praktičnih, avangardnih vozila nulte emisije sa supersportskim performansama kojima i neka legendarna imena ne mogu da pariraju.

pročitaj još

  Foto: Tesla Motors

  Foto: Tesla Motors

  Svaki novi model, pa tako i Model X, novi je iskorak ka budućnosti, bilo da je u pitanju novi set visokotehnoloških gedžeta ili potpuno autonomna vožnja. Ipak, u Tesli su odlučili da kod naredne generacije, Model 3, “podvuku crtu” i vozaču ponude nešto drugačiji ugođaj.

  Foto: Tesla Motors

  Foto: Tesla Motors

  Naime, prema prvim informacijama i fotografijama novog modela koji je u fazi ispitivanja, Model 3 će dolaziti sa znatno oskudnijom instrument-tablom u odnosu na svoje “rođake”, a sve u cilju, kako kažu u Tesli, da se vozač više fokusira na samu vožnju i saobraćaj oko sebe nego li na tehnološke novotarije u kabini.

  Foto: Tesla Motors

  Foto: Tesla Motors

  Ipak, on neće ostati uskraćen za sve relevantne informacije, koje će se prikazivati na velikom centralnom displeju, veličine gotovo kancelarijskih LCD monitora, koji će objediniti kako važne automobilske informacije, tako i multimedijalni sadržaj. Prema svedočenju test-vozača, na ovakvu promenu čovek se relativno brzo navikne, a noću je vidljivost bolja jer nema pozadinskog osvetljenja instrumentacije ispred očiju.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: displej, instrument tabla, model 3, monitor, svet, tesla