0

POTPUNO NOVO “ODELO”: Prepoznajete li ovaj automobil!?

Svojevremeno prilično popularan zbog retro izgleda, naročito kod pripadnica lepšeg pola, ovaj automobil dobio je potpuno novu karoseriju. Da li prepoznajete o kojem je četvorotočkašu reč?

Foto: Hurtan

Foto: Hurtan

Većini ljubitelja automobila, ali i pripadnicama lepšeg pola, dobro je poznat Chryslerov model PT Cruiser, interesantan pokušaj američke marke da spoji tada moderni, porodični automobil retro izgleda koji je stilom „koketirao“ sa davnim ’30-im godinama.

pročitaj još

  Foto: Hurtan

  Foto: Hurtan

  Proizveden u preko milion primeraka tokom 10 godina, pokazao se kao solidan prodajni uspeh, međutim pouzdanost nije bila baš nešto čime se PT Cruiser mogao pohvaliti, baš kao ni bezbednost prilikom eventualnih sudara, budući da se na crash testovima uglavnom plasirao u donjem delu liste vozila.

  Foto: Hurtan

  Foto: Hurtan

  Bilo kako bilo, PT Cruiser se već duže vreme ne proizvodi, ali to nije razlog da se ne iskoristi njegov potencijal i originalni pokušaj povratka u „zlatne“ 30-te godine. Upravo to je inspirisalo špansku firmu Hurtan koja se bavi izradom karoserija, da PT Cruiseru podari potpuno novi život, zaista inspirisan davno prošlim vremenima.

  Foto: Hurtan

  Foto: Hurtan

  U Hurtanovoj ponudi ovaj automobil se zove Author, a nastaje na osnovu polovnih primeraka sa evropskog tržišta, nakon dugotrajnog „tretmana“ koji traje čak 400 časova. No, čak ni sa prilično zahtevnim procesom izrade karoserije, finalni proizvod nije preskup, budući da ga Hurtan prodaje po ceni od 35.000 evra.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: chrysler, hurtan, karoserija, pt cruiser, retro, svet