0

U ČAST ČETIRI DECENIJE POSTOJANJA: Limitirana BMW Serija 7 Edition 40 Jahre

Obeležavajući 40 godina postojanja Serije 7, BMW predstavlja limitiranu seriju Edition 40 Jahre, koja će biti proizvedena u svega 200 primeraka

Foto: BMW

Foto: BMW

Davne 1977. godine, BMW je po prvi put predstavio svoj najluksuzniji model, poznat kao Serija 7. Ove godine, na Salonu automobila u Frankfurtu, bavarski gigant će premijerno prikazati specijalnu limitiranu verziju nove Serije 7 koja obeležava četiri decenije postojanja ovog modela.

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Automobil će nositi oznaku Edition 40 Jahre, što jasno stavlja do znanja u koju čast će biti proizvedeno svega 200 primeraka ove verzije. Ono što treba naglasiti jeste da će gotovo svih 200 primeraka moći da se konfiguriše od strane budućih vlasnika.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Drugim rečima, kupci će moći da biraju između šestocilindarske, V8 i V12 pogonske jedinice, a ponuđen je čak i četvorocilindarski agregat iz plug-in hibridne verzije 740e iPerformance! Takođe, moći će da se bira standardno ili produženo međuosovinsko rastojanje.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Ono gde neće biti previše izbora jesu boje karoserije, koje će biti dostupne ili u Frozen Silver ili Petrol Mica – obe boje koje se već nalaze u BMW-ovom Individual programu. Inače, uz automobil se isporučuje tzv. M Aerodinamički paket sa nešto “agresivnijim” odbojnicima i pragovima, kao i crnim “bubrezima” na maski hladnjaka.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Tu su i točkovi od 20 inča, a naravno, i neizbežni natpisi “40 Jahre”, koji se nalaze na B-stubu, pragovima kao i na armaturnoj tabli. Unutar kabine, vlasnike će obradovati BMW Individual Merino najfinija koža, dostupna u dve kombinacije boja – Smoke White & Cohiba ili Smoke White & Black.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Cena za sada nije saopštena, ali se zna da će prodaja ove limitirane verzije početi u oktobru ove godine…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, edition 40 jahre, limitirana serija, noviteti, serija 7