0

DEMONSTRACIJA MOĆI: Mercedes-Benz E-klasa All-Terrain 4x4

Iako napravljen u svega jednom primerku, pre svega kao demo vozilo, Mercedes-Benz E-klasa All-Terrain 4x4 pokazuje kako bi izgledao porodični karavan koji bi zaista bio “na svome” u off-road vožnji

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes je predstavio interesantan projekat pod imenom E-klasa All-Terrain 4×42, izrađen u svega jednom primerku, pre svega kao „pokazno“ vozilo koje demonstrira šta su sve sposobni da naprave Mercedesovi dizajneri i inženjeri, kada im se daju „odrešene ruke“.

pročitaj još

  Foto: Mercedes-Benz

  Foto: Mercedes-Benz

  Automobil je baziran na aktuelnoj E-klasi All-Terrain, ali dodatno inspirisan „hardcore“ modelom G500 4×42, koji je predstavljen prošle godine. Ceo projekat trajao je nekoliko meseci, a finalni rezultat jeste više nego udvostručen klirens, od čak 420 milimetara (160 kod „običnog“ All-Terrain), uz mogućnost „forsiranja“ vodene prepreke dubine do pola metra!

  Foto: Mercedes-Benz

  Foto: Mercedes-Benz

  U tome mu pomažu i veliki točkovi od 20 inča, koji su „pozajmljeni“ od R-klase, a „obuveni“ u off-road pneumatike, dimenzija 285/50 R20. Kako bi se ovako veliki točkovi smestili unutar karoserije, napravljeni su novi „blatobrani“, i to tehnologijom 3D štampanja, pri čemu se povećala širina vozila za gotovo 20 centimetara!

  Foto: Mercedes-Benz

  Foto: Mercedes-Benz

  Ispod haube i dalje se nalazi standardni četvorocilindarski turbo dizel, koji je „uparen“ sa devetostepenom 9G-Tronic automatskom transmisijom. Naravno, Mercedesov 4MATIC sistem pogona na sva četiri točka se podrazumeva!

  Foto: Mercedes-Benz

  Foto: Mercedes-Benz

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 4matic, 4x42, all terrain, e-klasa, mercedes-benz, noviteti, off-road