0

JOŠ JEDAN LUKSUZNI SUV: Rolls-Royce Project Cullinan u završnoj fazi

Nakon kompanije Bentley, koja je predstavila svoj prvi SUV Bentayga, i Rolls-Royce uskoro kreće u tu avanturu, sa automobilom koji trenutno nosi naziv Project Cullinan

Foto: carbuzz.com

Foto: carbuzz.com

Potražnja za premijum SUV modelima postala je toliko velika, da su čak i superluksuzni brendovi počeli ozbiljno da razmišljaju o toj vrsti automobila u ponudi. Tako je Bentley nedavno „lansirao“ Bentaygu, a uskoro se očekuje i prvi SUV iz Rolls-Royce.

pročitaj još

  Foto: carbuzz.com

  Foto: carbuzz.com

  Prema prvim informacijama, „prvenac“ trenutno nosi naziv Project Cullinan, dok se pravo ime još uvek drži u tajnosti. Svoj zvanični debi trebao bi da ima na Salonu automobila u Ženevi, dok se u prodaji može očekivati tokom druge polovine 2018. godine.

  Foto: carbuzz.com

  Foto: carbuzz.com

  Pogonska jedinica trebalo bi da bude ista ona koju koristi i Phantom, što će reći 6,8-litarski V12 agregat, dok je najavljen i pogon na sva četiri točka, naravno, pre svega zbog boljih voznih karakteristika nego li zbog silaska sa asfaltnih puteva.

  Foto: carbuzz.com

  Foto: carbuzz.com

  Imajući u vidu da je u pitanju superluksuzni brend kao što je Rolls-Royce, jasno je da ni cena neće biti mala, a već sada se nagađa da će se kretati između 200.000 i 250.000 evra, što je približno ceni koju ima njegov najbliži konkurent, pomenuti Bentley Bentayga.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: luksuz, noviteti, phantom, project cullinan, rolls-royce, suv, v12