0

Saveti za bezbedno putovanje

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa kompanijom EKO Serbia nastavlja kampanju Vozi odmoran tokom koje će se na benzinskim stanicama deliti edukativni lifleti sa savetima za bezbedno putovanje

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Veći broj saobraćajnih nezgoda tokom leta delom je posledica dužih putovanja tokom kojih mnogi vozači ne prave dovoljno često pauze kako bi se odmorili. Umesto toga, umorni nastavljaju vožnju u nameri da što pre stignu na odredište.

pročitaj još

  Foto: Luka Kulundžić

  Foto: Luka Kulundžić

  Kako bi se povećala svest na sve opasnosti koje sa sobom nosi ovakva praksa, Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa kompanijom EKO Serbia nastavlja kapmanju “Vozi odmoran”, tokom koje će se na benzinskim stanicama deliti edukativni lifleti sa savetima za bezbedno putovanje gde se, između ostalog, preporučuje da na put krenete naspavani, da na svaka dva sata vožnje odmarate najmanje 15 minuta i da u toku vožnje što češće pijete vodu.

  Foto: Luka Kulundžić

  Foto: Luka Kulundžić

  Takođe, klima uređaj treba da bude podešen tako da razlika između spoljašnje i temperature u automobilu ne bude veća od 7 stepeni.

  Foto: Luka Kulundžić

  Foto: Luka Kulundžić

  Pored lifleta, odštampanih na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jeziku, svim vozačima na EKO pumpama dostupna je besplatna usluga “Pit stop” od strane stručnog osoblja kompanije EKO Serbia, koja već godinama unazad korisnicima omogućava proveru ključnih bezebednosnih tačaka na automobilu kao što su pritisak u gumama, svetlosna signalizacija, nivo ulja i rashladne tečnosti, itd.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: agencija za bezbednost saobraćaja, domaće, eko serbia, putovanje, vozi odmoran