0

Leto može da počne!

Na Staroj planini je početkom meseca zvanično otvorena letnja sezona za sve ljubitelje planinskog turizma tokom najtoplijeg godišnjeg doba

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Srbija, nažalost, nema izlaz na more, ali zato ima štošta da ponudi kroz planinski turizam. Na 345 kilometara od Beograda nalazi se sve popularnija Stara planina i istoimeni hotel, gde je 1. jula, u organizaciji JP Skijališta Srbije, zvanično otvorena letnja sezona.

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Hotel Stara planina je glavni smeštajni objekat na ovoj lokaciji i svojim smeštajnim kapacitetima, kvalitetom usluge i pratećim sadržajem predstavlja odlično mesto za odmor. Pozicioniran je na nadmorskoj visini od 1.470 metara, odmah uz prvu i jedinu gondolu u Srbiji.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Mi smo se u sve ono što  pruža ovaj hotel upoznali još zimus, na otvaranju ski sezone, kada smo boraveći u njemu uživali u snežnoj idili i vrhunskoj usluzi. Iako visoka nadmorska visina i zima idu “ruku pod ruku” uz sve mogućnosti skijanja i bavljenja ostalim zimskim sportovima, mnogima, a naročito porodicama sa malom decom, još je primamljivije da se približe oblacima tokom tropskog perioda.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Poslednjih godina, sve veće interesovanje vlada za hotel “Stara planina” koji gostima pruža komforni smeštaj, bogatu gastronomsku ponudu hotelske kuhinje, kao i usluge spa centra sa zatvorenim i otvorenim bazenom. Kako bi iskusili leto na visokoj nadmorskoj visini, posetli smo ovu planinu na jugoistoku Srbije na samom otvaranju letnje sezone.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Po dolasku na odredište sačekala nas je press konferencija na kojoj su nas direktor hotela “Stara planina” Goran Karadžić, kao i direktor JP “Stara planina”, Miloš Adamović, upoznali sa ostvarenim dostignućima, ali i ciljevima u narednom periodu. Planovi za budućnost, po rečima Adamovića, obuhvataju izgradnju teniskih terena i adrenalin parka. Nakon konferencije imali smo priliku da uživamo u mnogobrojnim proizvodima autentičnim za ovu regiju. Uživali smo u degustaciji sireva, peglane kobasice, rakije, vina, meda…

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Drugi dan boravka posvetili smo organizovanoj šetnji do vrha Babin zub koji se nalazi na 1.758 metara nadmorske visine. Posebnom doživljaju tokom letnjeg boravka na planini doprinose predivni pejzaži netaknute prirode. Nedaleko od vrha Babin zub, nalazi se restoran “Plaža” koji, kao i hotel, pruža jedinstven planinski užitak. Nesvakidašnji naziv nas je zaintrigirao, a ime je dobio po oblacima koji se spuste ispod nivoa restorana stvarajući more oblaka.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Nakon trodnevnog boravka u hotelu “Stara planina” dopunili smo utiske koje smo stekli zimus. Jedino što može da pokvari utisak jeste putovanje do ove  destinacije jer je na pojedinim deonicama put veoma neravan, a kolovoz lošeg kvaliteta. Iako to nije pod njihovom ingerencijom, od naših domaćina smo dobili uveravanja da će se i to u narednom periodu promeniti, čemu se nadamo i iskreno verujemo da će tako i biti. Više informacija o cenama i aktuelnoj ponudi na sajtu hotelstaraplanina.com

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, godišnji odmor, hotel, sezona, stara planina, turizam