0

UNIQA osiguranje podržalo akciju „Bitka za znanje“

UNIQA osiguranje u saradnji s Fondom B92 učestvovalo je u kupovini mBotova koji će đacima osnovnih škola u Srbiji omogućiti lakše i efikasnije učenje programiranja, robotike i informatike

Foto: UNIQA osiguranje

Foto: UNIQA osiguranje

„Veoma nam je drago što smo iskoristili ovu priliku i u saradnji s Fondom B92 omogućili učenicima učenje korisnih znanja i veština kao što su programinje, robotika i informatika. Kao kompanija koja konstantno ulaže u razvoj digitalne sfere, svesni smo konstantne potrebe za novim i boljim IT rešenjima. Verujemo da će se kroz ovu akciju veliki broj mladih ljudi odlučiti za ove perspektivne profesije“, izjavila je direktorka Sektora za marketing i odnose s javnošću, Sonja Marić.

pročitaj još

  Foto: UNIQA osiguranje

  Foto: UNIQA osiguranje

  UNIQA osiguranje rado se odazvala pozivu Fonda B92 za učešće u akciji „KODigranje“ u okviru „Bitke za znanje“ koja ima za cilj da sve osnovne škole u Srbiji dobiju dovoljan broj nastavnih alata – mBot robota. Bazično programiranje, osim što je deo opismenjavanja za 21. vek, uči decu logičkom razmišljanju, podstiče njihovu kreativnost i što je najvažnije – izgrađuje njihovo samopouzdanje.

  Foto: UNIQA osiguranje

  Foto: UNIQA osiguranje

  Do sada, Fond B92 prikupio je sredstva za više od 1700 mbot robota koji su raspodeljeni u okviru više od 340 škola u Srbiji. Na ovaj način čak 80.000 dece dobilo je priliku da učestvuje u ovom projektu. Jedan od osnovnih strateških ciljeva UNIQA osiguranja i za naredni period je učešće u  projektima koje podržavaju edukaciju i razvoj omladine, sporta i kulture u Srbiji.

  Izvor: PR UNIQA osiguranje

  chats-viber-ts

  Tagovi: bitka za znanje, domaće, osiguranje, uniqa