0

CRNA VATRA: BMW X5 M i X6 M Black Fire Edition

Minhenski gigant predstavio je specijalnu Black Fire ediciju svojih najsnažnijih SUV modela X5 M i X6 M

Foto: BMW

Foto: BMW

BMW je predstavio specijalne edicije svojih ultimativnih SUV modela X5 M i X6 M, pod nazivom Black Fire (crna vatra), koji bi u prodaji trebali da se nađu već od septembra ove godine.

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Oba modela iz ove edicije mehanički su identični sa „običnim“ M verzijama, što će reći da ih pokreće 4,4-litarski V8 twin-turbo od 575 „konja“ i 750 Nm, ali zato postoji vizuelna razlika u detaljima koji bi trebalo vlasnicima da pruže određenu dozu ekskluzivnosti u odnosu na standardni „M“.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Pre svega, tu je specijalna Sapphire Black (safir crna) metalik boja u kojoj isključivo dolaze oba modela ove edicije, maska hladnjaka je takođe crna, dok su kućišta retrovizora izrađena od ugljeničnih vlakana.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Automobili Black Fire edicije „kotrljaju“ se na takođe crnim točkovima, prečnika 21 inč – napred se nalaze naplaci od 10 „jota“, dok je širina onih nazad još veća i iznosi 11,5 inča.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  I enterijer vozila se razlikuje u odnosu na serijske verzije, te tako u unutrašnjosti dominira crno-crvena kožna kombinacija, sa „nebom“ boje antracita, dok su određeni detalji u kabini naglašeni crnom bojom visokog sjaja.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Naravno, sve ovo ima i svoju cenu, koja u slučaju BMW X5 M iznosi 142.260 evra, dok je X6 M još skuplji, te za njega treba izdvojiti 145.760 evra.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: black fire, bmw, edicija, noviteti, special edition, x5 m, x6 m