0

STIGLA TREĆA GENERACIJA: BMW predstavlja novi X3 (VIDEO)

BMW danas predstavlja novu, treću generaciju modela X3 čije su prve fotografije već “procurele” na Internet

Foto: BMW

Foto: BMW

Prolećno-letnja „ofanziva“ BMW-a kada je reč o novim modelima se nastavlja. Nakon koncepta potpuno nove Serije 8, a zatim i Serije 6 GT, minhenski gigant sada nam sprema novu generaciju modela X3, koja bi zvanično trebala da bude predstavljena danas, iako su se fotografije modela već pojavile na Internetu.

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Vizuelno, novi X3 prati dizajnerski pravac kojim su krenuli njegovi „rođaci“, modeli X1 i X5, što će reći da je nešto „zaobljeniji“ nego li ranije, ali istovremeno i agresivnijeg izgleda, naročito kada se posmatra od napred.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Prema do sada raspoloživim podacima, BMW je u startu spremio tri pogonske jedinice – xDrive 20d kojeg pokreće četvorocilindarski turbo dizel, dok je „šestak“ zadužen za xDrive 30d.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Jedini benzinac trenutno u ponudi jeste M40i xDrive, ispod čije haube se nalazi šestocilindarski twin-turbo od 360 „konja“, koji mu obezbeđuje „sprint“ do 100 km/h za svega 4,9 sekundi!

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Verzija M40i xDrive poseduje i M Performanse oslanjanje i upravljanje, što će reći da je dodatno „naoštrena“, a „kotrlja“ se na „M“ točkovima prečnika 21 inč.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Više informacija o novom X3 biće poznato već tokom dana, nakon što i zvanično nova generacija bude predstavljena…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, noviteti, x3, xdrive