0

AŽDAJA NA TOČKOVIMA: Porsche prikazao novi 911 GT2 RS sa 700 “konja”!

Koristeći predstavljanje nove Forza Motorsport 7 video igre, Porsche je prikazao i svoj najsnažniji 911 do sada – GT2 RS koji bi raspolagao sa oko 700 “konja”!

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Prilikom predstavljanja nove Forza Motorsport 7 video igre, Porsche je prikazao svoj najsnažniji serijski 911 model do sada! Pretpostavljate, radi se od GT2 verziji, i to u RS izdanju, koja bi zvanično trebala da bude predstavljena tokom godine, najverovatnije na Salonu automobila u Frankfurtu, u septembru mesecu.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Prema do sada dostupnim informacijama, pogon će isključivo biti na zadnjim točkovima, koji će ujedno dobiti i mogućnost upravljanja (zakretanja), u kombinaciji sa Porsche Torque Vectoring sistemom, a najavljen je i varijabilni “šper” diferencijal.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  U “repu” se nalazi snažni turbo benzinski šestocilindarski “bokser”, koji je evolucija motora iz modela 911 Turbo S, a prema informacijama, oslobađa oko 700 konjskih snaga. Vreme potrebno da se stigne do 100 km/h iznosiće oko 2,5 sekundi, dok će maksimalna brzina prelaziti 330 km/h.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 911 gt2 rs, 911 turbo s, forza motorsport 7, noviteti, porsche, video igra