0

NEVEROVATNI HULK: Mercedes-AMG C63 S Wagon by Wimmer RST

Nemački tjuner Wimmer RST predstavio je prerađeni Mercedes-AMG C63 S koji je posle njih dobio jarko zelenu boju, ali i dodatnih 290 „konja”!

Foto: Wimmer

Foto: Wimmer

Wimmer Racing Tehnology je puno ime nemačke kompanije koja se bavi preradom serijskih automobila. Njihov poslednji projekat je baziran na Mercedes-AMG C63 S koji je “zverski” nastrojen već i u standardnoj specifikaciji.

pročitaj još

  Foto: Wimmer

  Foto: Wimmer

  Tjuner je, ipak, našao način da ovaj karavan poprimi dodatnih 290 “konja” uz pomoć tzv. Wimmer RS Level V modula. Naime, radi se o nizu prerada koje su dostupne po nivoima, a automobil o kojem sada pričamo poseduje sve što ova kompanija nudi.

  Foto: Wimmer

  Foto: Wimmer

  Već moćna pogonska jedinica potpomognuta je novim turbopunjačima, većim interkulerom, ali i unapređenom pumpom za gorivo. Za bolje “udisanje” i “izdisanje” zaslužni su ručno pravljen Wimmer-RS izduvni sistem i dvostruka BMC usisna grana.

  Foto: Wimmer

  Foto: Wimmer

  Brojke sa kojima ovaj agregat sada raspolaže iznose 801 KS i 900 Nm obrtnog momenta! Maksimalna brzina je zahvaljujući dodatnoj snazi pomerena sa prethodnih 250 km/h (el. limitiranih) na 320 km/h. Interesantno je da su u Wimmeru izjavili da automobil može i brže, ali da postojeći pneumatici nisu adekvatnog brzinskog indeksa.

  Foto: Wimmer

  Foto: Wimmer

  Pored očigledne zelene folije, automobil poseduje i KW V3 set amortizera sa spiralnim oprugama kod kojih je moguće podešavati visinu, tvrdoću, pa čak i nagib, a kontakt sa podlogom se ostvaruje preko točkova od 20 inča sa BBS naplacima.

  Foto: Wimmer

  Foto: Wimmer

  Ukoliko želite da poseduje ovu Wimmerovu kreaciju potrebno je da dovezete standardni Mercedes-AMG C63 S karavan koji će oni pretvoriti u zver… za “samo” 29.500 evra!

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: amg, c 63 wagon, mercedes, tuning, turbo, wimmer