0

SUPERHEROJI NA PUTU: Dodeljene nagrade najuspešnijim autorima

Hyundai Srbija dodelila nagrade najuspešnijim autorima likovnih radova na temu bezbednosti dece u saobraćaju pod nazivom “Superheroji na putu”

Foto: Hyundai Srbija

Foto: Hyundai Srbija

U dečijoj galeriji Eureka na Novom Beogradu, 6. juna otvorena je izložba najuspešnijih dečijih likovnih radova na temu bezbednosti u sabraćaju. Ovi radovi su nastali u nizu edukacija i kreativnih radionica pod nazivom “Superheroji na putu” održanih u toku aprila, a sada je kompanija Hyundai Srbija dodelila nagrade najuspešnijim autorima likovnih radova na ovu temu.

pročitaj još

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Svrha kompletnog projekta je podizanje društvene svesti o potrebi povećanja bezbednosti u saobraćaju dece školskog uzrasta. Ovu akciju već devet godina organizuje Hjundai Srbija, uz podršku Regionalne centrale Hyundai Motor Company. Tokom protekolog aprila na javnim časovima učenici osnovnih škola, kao i veliki broj dece, posetilaca tržnih centara, su kroz igru i likovno izražavanje, uz pomoć saobraćajaca i njegovih pomoćnika, te rešavanje zadatih saobraćajnih situacija, kao što su bezbedan prelaz preko raskrsnice i poznavanje saobraćajne signalizacije sticali važna znanja. Istovremeno, roditelji su zajedno sa svojim mališanima prošli obuku pravilne upotrebe dečijeg sedišta, od strane licenciranih instruktora.

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Na otvaranju izložbe u dečijoj galeriji Eureka, izloženi su najuspešniji likovni radovi, od kojih su najbolji nagrađeni. Generalni direktor, Slavc Habič istakao je da zadovoljstvo što kompanija Hyundai Srbija dugoročno podržava akcije koje na globalnom planu sprovodi Hyundai Motor Company, a pogotovo kada je njihov cilj da se skrene pažnja javnosti na važnost bezbednog učešća dece u saobraćaju.

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Događaju su prisustvovali predstavnici škola, sa kojima je Hyundai Srbija uspostavila dugoročnu saradnju. Predstavnicima škola “Radoje Domanović”, “Branislav Nušić” i “Svetozar Miletić”, bez kojih akcija ”Superheroji na putu” ne bi bila moguća, Hyundai Srbija se posebno zahvalila na učešću dodelom Zahvalnica. Akciju je podržao i poznati glumac Slaven Došlo. Događaju je prisustvovala i Marina Cikuša, defektolog škole “Miodrag Matić”, vođa tima za podršku učenicima. Ova osnovna škola jedina je škola za decu sa cerebralnom paralizom u Srbiji i sama vrši prevoz dece od kuće do škole i nazad. U želji da im bar malo olakša njihov zahtevan posao, Hyundai Srbija je organizovala prikupljanje sredstava, donacija u toku samog događaja kao i u Hyundai centru na Novom Beogradu. Ovo prikupljanje sredstava će trajati do kraja juna…

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Zatim je usledio najlepši deo večeri, dodela nagrada najboljim malim umetnicima koji su svojim likovnim radovima skrenuli pažnju na bezbedno ponašanje u saobraćaju. U selekciji radova i postavci izložbe su pomogli stručni saradnici iz studija “Lemon Berry”, a nagrade su osvojili Ena Ćirović, Strahinja Kobiljski i Aleksandra Mitrović.

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Na ovaj način se Hyundai Srbija zahvalila još jednom svim učesnicima akcije, u nadi da su deca naučila puno o ovoj, za život važnoj temi, da su roditelji ozbiljno shvatili da treba svojim primerom da im ukažu na bezbedno ponašanje, i da je na ovaj način pažnja javnosti usmerena na temu bezbednosti u saobraćaju dece školskog uzrasta.

  Izvor: PR Hyundai Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: bezbednost dece, domaće, hyundai, nagrade, saobraćaj, srbija