0

CRVENA FURIJA: Novitec Ferrari 488 N-Largo

Nemačka tjunerska kuća Novitec nedavno je predstavila model 488 N-Largo koji je baziran na Ferrariju 488 GTB

Foto: Novitec

Foto: Novitec

Nemačka tjunerska kuća Novitec nastala je 1989. godine, a svoju reputaciju je stekla po jedinstvenim kreacijama italijanskih sportskih automobila. Iako je veoma teško doprineti već odličnom izgledu italijanskih vozila, pre svega Ferrarija, tjuneri iz Noviteca uvek nađu način da to odrade sa stilom.

pročitaj još

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Takav je slučaj i sa njihovim poslednjim proizvodom koji je baziran na Ferrariju 488 GTB koji sada nosi naziv Novitec 488 N-Largo.

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Eksterijer automobila napred je unapređen aerodinamičkim dodatkom na “braniku” dok je pozadi, zadržan difuzor vazduha sa regularnog 488, uz dodatak novog velikog “repnog” spojlera.

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Unapređen izgled prati i pojačan agregat koji sada isporučuje 772 “konja”! Zahvaljujući većoj snazi, maksimalna brzina sada iznosi preko 350 km/h, dok je za ubrzanje od 0 do 100 potrebno manje od 3,0 sekunde.

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Oslanjanje takođe nije ostalo netaknuto budući da Novitec 488 N-Largo ima nove opruge koje podižu stabilnost vozila na viši nivo. Jedinstveni primerak Ferrarija 488 GTB biće proizveden u svega 22 primerka (11 roadstera i 11 sa tvrdim krovom).

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 488 gtb, ferrari, n-largo, novitec, tuning, turbo