2

PAMETNO, BEZBEDNO, RASHLAĐENO: Uživajte u opuštajućem letu sa Opelom

Letnji period godišnjih odmora i putovanja iskoristite na najbolji način, uživajući u vožnji Opelovih automobila

Foto: Opel

Foto: Opel

Dani postaju duži, temperature rastu a period godišnjih odmora se ubrzano približava. Upravo je iz tog razloga krajnje vreme da se započne sa planiranjem itinerera uz radosno iščekivanje opuštajućeg putovanja s Opelom. Trio vozila je posebno pogodan za to: Bestseler Opel Mokka X, kompaktna Opel Astra Sports Tourer i svestrana Opel Zafira. Zapravo, tu je i četvrti model, više nego odgovarajući – nova Opel Insignia Sports Tourer, koja će se u prodajnim salonima naći tek od 24. juna. Ipak, svestrane Mokka X, Astra Sports Tourer i Zafira, ispunjavaju sve zahteve i osiguravaju da svako putovanje bude lepauspomena, bez obzira da li destinaciju predstavljaju Alpi, Pirineji ili morska obala.

pročitaj još

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Odmor počinje već sa ulaskom u Opel, zahvaljujući standardnim komfornim sedištima i premijum ergonomskim sedištima, sertifikovanim od strane AGR (Kampanja za zdravija leđa) specijalista. Ova ultramoderna sedišta omogućavaju da svako pronađe idealnu poziciju, zahvaljujući brojnim funkcijama podešavanja. AGR sedišta obezbeđuju da i najvreliji vremenski uslovi ne ugroze opušteno putovanje, što može da se zahvali jedinstvenoj kombinaciji podešavanja lateralne podrške, funkcije masaže i rashlađujuće ventilacije sedišta. Standardni klima uređaj i opcioni dvozonski automatski, uz pomoć kojeg vozač i suvozač mogu individualno da podešavaju temperaturu po sopstvenom nahođenju, nude dodatni komfor.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  S druge strane, Opel je takođe mislio na ljude koji uživaju u svežem vazduhu. Elektropokretani panoramski krov, dostupan za Astru Sports Tourer i Mokku X, obezbeđuje nežan, osvežavajući povetarac. Putnicima neće biti previše vrućina ni kada je panoramski krov zatvoren, zahvaljujući zastoru za zaštitu od sunca. Solar Protect stakla sa apsorpcijom visoke temperature, takođe daju svoj doprinos prijatnoj temperaturi u vozilu. Ovi zatamnjeni zadnji prozori su u nekim varijantama čak standardni, baš kao i Solar Reflect vetrobran u novoj Mokki X. Zahvaljujući specijalnom sloju u staklima, enterijer novog kompaktnog SUV-a se ne zagreva brzo i ostaje prijatno rashlađen. Pored toga, iskrojeni štitnici od sunca za zadnji i bočne prozore, štite putnike na zadnjoj klupi i prtljag od preteranog uticaja ultraljubičastog zračenja. Brojni dodaci za sve Opelove modele, od A(DAMA) do Z(afire), izlistani su u novom Opel Accessories magazinu, dostupnom u svakom Opelovom prodajnom salonu, kao i na www.opel-accessories.com.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  U zavisnosti od modela, Opelova vozila nude sjajnu prostranost prtljažnika u okviru segmenta u kojem se nalaze. Maksimalna korisna zapremina Mokke X iznosi 1.372 litre, Astre Sports Tourer 1.630 litara, dok Zafira kolo vodi sa 1.860 litara. To nije sve: Krovni nosači za Opelovu krovnu kutiju i različite Thule krovne kutije, mogu lako da se instaliraju. Ovo povećava ukupan prtljažni prostor za do 470 litara, što obezbeđuje dodatni prostor za suvenire.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Čak i glomazna oprema za vodene sportove može bezbedno da se smesti unutar vozila ili na krov, zahvaljujući inteligentnim sistemima. Nosači za dasku za surfovanje ili kajak, mogu da se pričvrste za krovni nosač, na taj način omogućavajući da se ti predmeti transportuju na krovu Opel Mokke X i Opel Zafire. Oni koji preferiraju planinske avanture mogu u potpunosti da uživaju u Opel Mokki X sa opcionim pogonom na sve točkove. Ovaj adaptivni 4×4 sistem nudi izvanredno prijanjanje na svim voznim podlogama, što obezbeđuje zadovoljstvo u vožnji. Mokka X i Zafira mogu lako da transportuju do četiri bicikla, zahvaljujući integrisanom FlexFix nosaču bicikala.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Sezona godišnjih odmora već sada može da počne zahvaljujući Zafiri, Astri Sports Tourer i Mokki X. Ipak, kao što je prethodno spomenuto, Opel ima dodatnog keca u rukavu za neke kupce. Opel Insignia Sports Tourer je na putu ka prodajnim salonima, i sigurno će biti veliki hit ovog leta.

  Izvor: PR Opel Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, komfor, leto, opel, putovanje
  Popularni komentari
  • S
   Shone

   Vrh vozila!

  • G
   Gole

   Pezo ga je napravio i kao i ranije u slucaju Citroena pomaze da se izvuce i postane brend.Svaka cast za saradnju : Francuzi + Nemci= Savrseno.