1

1000 “KONJA” IZ FORMULE 1: Mercedes-AMG Project One najavljen za jesen!

Dugo najavljivani hipersportski automobil iz Mercedesa, Project One, imaće pogonski agregat sadašnje Formule 1, a u kombinaciji sa dodatnim elektromotorima, oslobađaće čitavih 1000 konjskih snaga!

Foto: Mercedes-AMG

Foto: Mercedes-AMG

Najavljeni hiperautomobil iz Mercedesovog AMG odeljenja, koji za sada nosi naziv Project One, definitivno će dobiti pogonsku jedinicu, „pozajmljenu“ iz sveta Formule 1, a prilagođenu upotrebi u redovnom saobraćaju.

pročitaj još

  To je saopštenje koje je zvanično stiglo iz Mercedes-AMG ogranka, gde bi Project One trebalo da pokreće 1,6-litarski V6 motor, „uparen“ sa tzv. MGU-K i MGU-H generatorskim jedinicama kompleksnog hibridnog sistema.

  Foto: Mercedes-AMG

  Foto: Mercedes-AMG

  Na osnovu fotografije koju je Mercedes objavio, jasno se vidi da će prednje točkove pokretati elektromotori koji se energijom napajaju iz litijum-jonskih baterija, dok će za zadnje biti zadužena pomenuta V6 pogonska jedinica.

  Procenjena snaga ovog sistema iznosi fantastičnih 1000 „konja“, a ako se u obzir uzme i najavljena masa vozila od svega 1300 kilograma, dolazi se do odnosa od gotovo 800 KS po toni, što je više nego li kod Bugatti Chirona!

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Projektovana cena ovog hiperautomobila iznosiće negde oko tri miliona evra (sa PDV-om), a zvaničnu premijeru trebalo bi da ima na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, koji se održava u septembru. Početak prodaje najavljen je za 2018. godinu, ali se očekuje da će do tada, praktično svi primerci već biti „rezervisani“ od strane superbogatih klijenata.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: amg, elektromotor, f1, formula 1, hiperautomobil, mercedes, noviteti, project one, turbo, v6
  Popularni komentari
  • S
   SRLE

   Hahaaaha cena je sa PDV-om.;-);-);-)