4

NAJSKUPLJI NA SVETU, IKADA: Unikatni Rolls-Royce Sweptail

Ako imate dovoljno novca i uticaja, moguće je i da prestižni Rolls-Royce samo za vas napravi unikatan model, poput ovog Sweptail, koji je, prema navodima, verovatno i najskuplji novi automobil na svetu!

Foto: Rolls-Royce

Foto: Rolls-Royce

Da i superluksuzni Rolls-Royce polako ulazi u „igru“ personalizacije i proizvodnje modela isključivo prema zahtevima bogatih klijenata, potvrđuje i najnoviji automobil po imenu Sweptail, koji je ovih dana predstavljen na tradicionalnom Concorso d’Eleganza Villa d’Este, u Italiji.

pročitaj još

    Foto: Rolls-Royce

    Foto: Rolls-Royce

    U pitanju je unikatni primerak, dvosed, napravljen isključivo za jednog klijenta, prema njegovim željama, a baziran na „arhitekturi“ modela Phantom VII Coupe. Ono što je poznato jeste da je vlasnik ovog „dragulja“ sarađivao u izradi sa prestižnom britanskom markom u periodu od čak četiri godine, koliko je trebalo da ovaj model nastane.

    Foto: Rolls-Royce

    Foto: Rolls-Royce

    Pokreće ga 6,75-litarski V12 motor, poreklom iz pomenutog Phantoma VII, i tu se, manje-više, završava sličnost sa drugim Rolls-Royce proizvodima, budući da je enterijer krajnje personalizovan, a poseduje čak i sistem koji isporučuje bocu šampanjca na pritisak tastera.

    Foto: Rolls-Royce

    Foto: Rolls-Royce

    Što se tiče cene ovog automobila, ona se, naravno, drži u tajnosti, međutim, već su se pojavile špekulacije da ide i do neverovatnih 10 miliona funti! Iako predstavnici britanske marke ovo nisu potvrdili (niti opovrgli!), Torsten Müller-Otvös, CEO Rolls-Royce napomenuo je da je ovo izuzetno skup automobil (sa naročitim naglaskom na “izuzetno”!), što će reći da je najverovatnije i najskuplji novi automobil na svetu, ikada!

    Đorđe Pavićević/TopSpeed

    chats-viber-ts

    Tagovi: noviteti, phantom VII, rolls-royce, sweptail, unikati
    Popularni komentari
    • V
      Vlada

      Prednjina ruzan do bola

    • Š
      Šumadinac

      Kako to da nije uzeo golfa mk7 da personalizuje?

    • V
      Vlada

      Prednji farovi katastrofa. Bolja je prednjina fantom a nazad je super