0

Opel Crossland X: Moderan gradski stil sa „cool“ SUV stavom

Novi Opelov krosover model Crossland X startuje sa prodajom u Srbiji, i to po početnoj ceni od 13.990 evra

Foto: Opel

Foto: Opel

Kompaktne pojave spolja, veoma prostran i svestran unutra, sa „trendi“ dvotonskim finišem i „cool“ SUV pojavom – to je potpuno novi Opel Crossland X. Nakon premijere početkom februara, ovaj svestrani urbani krosover je drugi član Opelove X porodice iz B segmenta, gde se pridružio sportskom bestseleru, Mokki X.

pročitaj još

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  U odnosu na Opel Mokku X, koja dolazi sa opcionim pogonom na sve točkove za povremene off-road izlete, novi Opel Crossland X je predodređen za urbano okruženje sa svojim kompaktnim dimenzijama karoserije, dok je u isto vreme savršeno pogodan za bogatu kupovinu u prodavnici organske hrane ili put u Toskanu za vreme godišnjih odmora. Sa dužinom od 4,21 metra, novi Crossland X je 16 centimetara kraći od Astre, dok je u isto vreme 10 centimetara viši. Putnici mogu da uživaju u višoj poziciji sedenja i sjajnoj preglednosti u svim pravcima. Kupci koji su u potrazi za još boljim vizuelnim iskustvom, mogu ambijent da učine kvalitetnijim, i to opcionim panoramskim krovom.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Novajlija nudi vanserijske inovacije, koje svakodnevnu vožnju čine bezbednijom, komfornijom i lakšom. Inovativni, kompletni LED farovi, „head-up“ displej i panoramska zadnja kamera koja pokriva 180 stepeni, uz naprednu asistenciju pri parkiranju, upozorenje na čeoni sudar sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju nužde, sistem upozorenja na pospanost vozača, održavanje vozne trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova sa ograničenjem brzine i detekciju „mrtvog ugla“, samo su neki od primera.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Novi Crossland X takođe dolazi sa, za Opel tipičnom, sjajnom digitalnom konektivnošću, zahvaljujući Opel OnStar sistemu sa Wi-Fi pristupnom tačkom i dodatnim servisima poput rezervisanja hotelske sobe i pronalaženja odgovarajućeg parking mesta. Takođe u ponudi: moderne Apple CarPlay i Android Auto funkcije, kompatibilna IntelliLink info-zabavna tehnologija sa displejem u boji osetljivim na dodir veličine do 8 inča. Odgovarajući pametni mobilni telefoni se mogu puniti putem bežičnog induktivnog punjenja.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  I vozač i suvozač mogu da uživaju u prednostima koje donose nagrađivana, AGR (Kampanja za zdravija leđa) sertifikovana, ergonomska sedišta. Opel je jedini proizvođač u segmentu koji u ponudi ima ovakav vid komfora (kako u Crosslandu X, tako i u Mokki X). S druge strane, maksimalna zapremina prtljažnika od 520 litara, kada su nasloni zadnjih sedišta uspravni, vodeća je u klasi. Pored toga, putnici pozadi imaju mogućnost da podešavaju poziciju sedenja uzdužno, i to za 150 milimetara, na taj način povećavajući prostor za noge ili zapreminu prtljažnika. Ovo Crossland X čini još funkcionalnijim.

  Uz sve navedeno, novi Opel Crossland X dolazi na tržište sa izuzetno atraktivnom ulaznom cenom. Ovaj kompaktni, krajnje svestrani krosover, može da se naruči po početnoj ceni od  13.990 evra (sa uključenim PDV-om u Srbiji).

  Izvor: PR Opel Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: crossland x, crossover, domaće, krosover, opel, svet