8

NOVA MLADOST “DOMAĆEG” ITALIJANA: Restilizovani FIAT 500L

Nakon pet godina tržišnog života, FIAT 500L je restilizovan, a pored osveženog izgleda i bogatije opreme, tu su i novi nazivi za dosadašnje verzije

Foto: FIAT

Foto: FIAT

Italijanski proizvođač FIAT predstavio je restilizovanu verziju svog popularnog modela 500L, koji se proizvodi u Kragujevcu, a pored standardne verzije, modernizovani su i Trekking i Living, koji od sada nose nove nazive – Cross i Wagon.

pročitaj još

  Foto: FIAT

  Foto: FIAT

  Kao što se i sa fotografija može zaključiti, FIAT 500L je vizuelno ostao dosledan svom dosadašnjem dizajnerskom pravcu, uz izmene na prednjem i zadnjem odbojniku, a nova je i maska hladnjaka, kao i LED dnevna svetla.

  Foto: FIAT

  Foto: FIAT

  Unutrašnjost vozila takođe je unapređena, počevši od instrument table, preko upravljača, pa do centralne konzole i displeja multimedijalnog sistema. Najveća izmena primetna je kod glavne instrumentacije, koja je sada dobila i digitalni kolorni displej, između dva analogna pokazivača (brzinomer i obrtomer).

  Foto: FIAT

  Foto: FIAT

  Umesto dosadašnjeg „četvrtastog“ upravljača, koji se mogao sresti i kod modela Panda, restilizovani 500L sada dobija volan nalik modelu 500.

  Foto: FIAT

  Foto: FIAT

  Što se tiče motorizacije, tu je već poznati 1,4-litarski atmosferski benzinac od 95 KS, ali i T-Jet verzija iste zapremine od 120 „konja“, kao i malolitražni 0,9-litarski TwinAir turbo od 105 konjskih snaga. Dizel ponudu čine 1.3 MultiJet od 95 KS, kao i snažniji 1.6 MultiJet 120 „konja“.

  Foto: FIAT

  Foto: FIAT

  FIAT se može pohvaliti i pogonskim jedinicama na alternativna goriva, kao što je 1.4 T-Jet od 120 KS koji koristi i TNG, a tu je i 0.9 TwinAir koji za pogon koristi CNG (metan).

  Foto: FIAT

  Foto: FIAT

  Ono što je interesantno naglasiti jeste da će restilizovani 500L dobiti i neke napredne sisteme bezbednosti, kao što je sistem autonomnog kočenja (Autonomous City Brake), koji automatski zaustavlja vozilo do brzine od 30 km/h, u slučaju da procene da je sudar neizbežan.

  Đorđe Pavićević/ToSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 500l, cross, fiat, living, multijet, noviteti, trekking, twinair, wagon
  Popularni komentari
  • Š
   Šumadinac

   Odlično

  • b
   bojan

   odlican automobil ali mi balkanci smo cudnib

  • s
   stefan

   Dobar je to koncept i zanimljiv auto, samo je bitno da su u restilizaciju poboljšali kvalitet materijala u enterijeru, jer je prošli bio malo na ivici.