1

ZA INDIVIDUALCE: Nova Opel X-gama sa “X” faktorom

Opel je jedan od retkih proizvođača koji se može pohvaliti da u segmentu krosovera, odnosno kompaktnih SUV automobila, na tržištu ima čak tri nova predstavnika

Foto: Opel

Foto: Opel

Opel Mokka X, Opel Crossland X i Opel Grandland X – to su tri člana nove Opel familije modernih SUV i krosover modela. Crossland X i Grandland X, noviteti sa istinskim X faktorom, Opelov su odgovor na ekspanziju u SUV segmentu. Kad budu stigli na tržište u narednim mesecima, očekuje se da značajno doprinesu rastu i jačanju brenda. Opelovi X modeli su dizajnirani po svačijem ukusu i za svaku individualnu potrebu. Jedan od bestselera i trendsetera u klasi malih SUV modela je već dobro poznati i dokazani model Mokka X. Pored njega, novi Opel Crossland X i njegov veći brat Opel Grandland X će dodatno doprineti Opel ofanzivi “7 u 17”, što znači sedam novih modela tokom ove godine. Gama X modela ima veoma značajnu ulogu zahvaljujući njihovom atletskom dizajnu i SUV kvalitetima.

pročitaj još

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Opel Mokka X je bila prvi član X game i sa 750.000 prodatih primeraka predstavlja veliki uspeh za Opel. Vozači modela Mokka X uživaju u tipično za SUV uzvišenoj poziciji sedenja, što doprinosi znatno boljoj preglednosti. Kompaktni avanturista je veoma upadljiv, prvenstveno zahvaljujući sportskom, atletskom dizajnu. Široka karoserija, skromne dužine od 4,28 metara odaje utisak da je u pitanju automobil kao stvoren za akciju i avanturu. Stoga se ovaj model nudi sa opcionim pogonom na sva četiri točka, a ovaj model je čak osvojio i dve nagrade „Automobil godine sa 4×4 pogonom“.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Opel Crossland X dopunjuje Opelov portfolio kompaktnih krosovera. On preuzma mnoge osobine modela Mokka X, kao što su robustnost i uzdignuta pozicija sedenja i pridružuje ih B SUV segmentu. Iako Crossland X impresionira opcionom dvobojnom karoserijom i moćnim SUV izgledom, on u kabini pruža obilje prostranosti i fleksibilnosti. Iako je dužina njegove karoserije svega 4,21 metar, on obezbeđuje dovoljno prostora za pet putnika i prtljažnik zapremine 520 litara, zahvaljujući zadnjoj klupi koja je uzdužno pomična za 150 milimetara. Sa oborenom zadnjom klupom, zapremina prtljažnika se uvećava na 1,255 litara. Sa jedinstvenom kombinacijom funkcionalnosti, agilnosti i sportske elegancije, Opel Crossland X je idealan automobil i za kraća, ali i za duža putovanja. U pitanju je idealan i svestran kompaktni krosover namenjen porodicama koje žive u urbanoj sredini.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Poslednji, ali ne najmanje važan, Grandland X, najveći u ponudi, pored modela Mokka X i Crossland X, predstavlja Opelov SUV C segment, već od jeseni ove godine. Karoserija dužine 4,48 metara je veoma dinamična i elegantna, a tome doprinose i kratki prepusti preko točkova. Ovaj kompaktni SUV model ima prtljažnik maksimalne zapremine od 1.652 litra, a i pored činjenice da je prostranost glavni adut, ovaj model može, na primer, da se poruči sa crnim krovom, što doprinosi personalizaciji. Ispod dopadljive karoserije, Grandland X donosi obilje inovativnih tehnologija poput sistema “Grip Control”, koji poboljšava kontakt sa podlogom, tu je i adaptivni tempomat sa prepoznavanjem pešaka, sistem za upozorenje pospanog vozača, kao i kamera od 360 stepeni. Sve ove osobine i dodatna oprema čine Opel Grandland X pravim izazivačem u kompaktnoj klasi.

  Pored toga, poput manjih modela u X gami, tako i Grandland X nudi visok nivo komoditeta, zahvaljujući opcionim sedištima sa AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) sertifikatom za vozača i suvozača. Pored toga, komforu doprinosi i sada već tradicionalna Opelova povezanost sa “pametnim” uređajima, kao i IntelliLink sistemom kompatibilnim sa Apple i Android uređajima.

  Sa bestselerom Mokka X i novim Crossland X, Opel Grandland X nudi sportski stilizovanu i praktičnu ponudu modela, opremljenu inovativnim tehnologijama, čime se kompletira ponuda za najširu grupu kupaca u ovoj klasi.

  Izvor: PR Opel Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: crossland x, crossover, grandland x, krosover, mokka x, opel, suv, svet
  Popularni komentari
  • J
   Jak

   Koji ovo auto xgama?