3

SHANGHAI MOTOR SHOW 2017: Renault RS 2027 Vision

Da li nas za deset godina zaista čekaju ovakvi bolidi F1, kao što je ovaj Renault RS 2027 Vision studija, koja raspolaže sa čitavim megavatom snage, odnosno sa neverovatnih 1360 “konja”!?

Foto: Renault

Foto: Renault

Salon automobila u Šangaju svake godine dobija na globalnom značaju, tako da je ove, premijerno predstavljeno nekoliko veoma interesantnih serijskih modela, ali i studija koje su ranije uglavnom bile „rezervisane“ za velike evropske manifestacije.

pročitaj još

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Tako je, na primer, Renault odlučio da publici prikaže svoju studiju vrhunskog trkačkog automobila, da ne kažemo bolida Formule 1, koja bi već za deset godina, tačnije 2027. mogla da bude deo stvarnosti. Koncept nosi ime RS 2027 Vision, a karakterišu ga zaista vrhunske performanse, koje bi posramile današnje vrhunske F1 bolide.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Automobil pokreće hibridni pogonski sistem, ukupne snage jedan megavat, odnosno fantastičnih 1360 konjskih snaga, i to sve na jedva 600 kilograma sopstvene mase vozila! Drugim rečima, to mu daje neverovatnih 2267 konjskih snaga po toni, što je za oko 1000 „konja“ više nego li kod današnjih F1 bolida, a čak tri puta više u odnosu na Bugatti Chiron!

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  „Srce“ pogonskog sistema čini V6 turbo benzinac snage oko 680 „konja“, dok se snaga prenosi na sva četiri točka. Takođe, bolid može da se kreće i isključivo na struju, tokom perioda vožnje iza tzv. Safety Cara ili prolazaka kroz „boksove“.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bolid, f1, formula 1, noviteti, renault, rs 2027, vision
  Popularni komentari
  • Š
   Šure

   Sto bi rekao naš glupi čovek, MA STA ZNAJU FRANCUZI…nikad nisam imao francusko vozilo, ali ovaj novi espace initiale je ubedljivo najatraktivniji auto koji sam ikad video! Bravo

  • S
   SRLE

   Jbt.pa ovo je raketa, prelepa je.