0

BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU: Znanje i igrice za bezbedne ulice

Akcijom održanom 18. aprila 2017. u TC Ušće, završen je niz akcija na temu bezbednosti dece u saobraćaju, u kojoj su učestvovali učenici prvog razreda Osnovne škole “Svetozar Miletić” iz Zemuna, kao i brojni posetioci tržnog centra Ušće

Foto: Hyundai Srbija

Foto: Hyundai Srbija

U utorak, 18. aprila 2017. održana je poslednja u nizu akcija pod nazivom Znanje i igrice za bezbedne ulice, u Ušće tržnom centru. Centralno dešavanje akcije odvija se u tržnim centrima koja deca često posećuju i gde se osećaju opušteno. Kroz igru i zabavu se najbolje uči, pa su tako kroz interaktivnu radionicu deca bila u prilici da na lak način nauče osnove bezbednog ponašanja u saobraćaju. Prethodne akcije održane su u TC Delta City i Stadion 07. i 11. aprila gde su gosti bili učenici osnovnih škola “Radoje Domanović” i “Branislav Nušić” iz Beograda.

pročitaj još

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Postavljena je improvizovana raskrsnica na kojoj su deca uz pomoć policajca rešavala zadate saobraćajne situacije, dok su drugi učestvovali u kretivnoj radionici sa crtežima na temu bezbednosti u saobraćaju. Instruktori bezbedne vožnje su pojašnjavali važnost i način upotrebe dečijeg sedišta u vozilu. Učenici su učestvovali su u edukativnoj radionici i na taj način kroz igru naučili osnove o pravilnom kretanju na ulici, prelasku raskrsnice na obeleženom pešačkom prelazu i kretanju preko raskrsnice koju reguliše semafor.

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  U obuci o pravilnom korišćenju dečijeg sedišta učestvovali su zajedno sa decom i njihovi roditelji. Pored ovih edukativnih radionica, kreativnost na temu bezbednosti u saobraćaju iskazala su deca, mali slikari, koja su kroz likovne radove pokazala poznavanje saobraćajnih pravila. Svi radovi na temu bezbednosti u saobraćaju, na kraju akcije učestvuju u izboru za najbolji crtež koji će biti posebno nagrađen na likovnoj izložbi koju će organizovati Hyundai Srbija.

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Akcija “Znanje i igrice za bezbedne ulice” koja je posvećena povećanju bezbednosti dece u saobraćaju, a koju organizuje Hyundai Srbija, ima dugu tradiciju, od 2008. godine do danas, a podržali su je za ovaj dugi niz godina Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Saobraćajna škola u Zemunu, brojni profesori Saobraćajnog fakulteta i javne ličnosti.

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Kompanija Hyundai Srbija je prepoznala potrebu da se povećanju bezbednosti u saobraćaju aktivno priključi šira javnost i što veći broj društveno odgovornih kompanija, što je takođe i globalno opredeljenje Hyundai Motor Company, koja akcije ovog tipa organizuje širom sveta.

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Glavna poruka javnosti je da od najranijeg detinjstva treba uticati na decu i isticati neophodnost i važnost bezbednosti u saobraćaju, bilo da u saobraćaju učestvuju kao pešaci ili kao putnici u vozilu, sa krajnjim ciljem kako bi broj poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama svake godine bio sve manji.

  Akcija je zamišljena kao podrška trenutno aktuelnoj temi bezbednosti u saobraćaju, uz podršku najuticajnijih TV, print i digitalnih medija.

  Izvor: PR Hyundai Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: akcija, bezbednost, deca, domaće, hyundai, saobraćaj