0

IZLOŽBA SABINE HAUSWIRTH: “Ikone pokreta” u hotelu Radisson Blu Old Mill

Poznata austrijska umetnica Sabine Hauswirth premijerno će predstaviti svoje radove beogradskoj publici na izložbi koja će biti otvorena za javnost svakog dana od 19. aprila do 2. maja 2017. u lobiju hotela Radisson Blu Old Mill, uz slobodan ulaz za sve posetioce

Foto: Radisson Blu Old Mill

Foto: Radisson Blu Old Mill

Radisson Blu Old Mill Hotel sa velikim zadovoljstvom poziva na izložbu „Icons of Motion“ (,,Ikone pokreta’’) istaknute austrijske fotografkinje Sabine Hauswirth u okviru Belgrade Photo Month festivala, 18. aprila do 2. maja 2017. u lobiju hotela, ulica Bulevar Vojvode Mišića 15. Težeći za transdisciplinarnom saradnjom zasnovanom na razmeni, koja ide izvan granica žanra, fotografkinja Sabine Hauswirth portretiše protagoniste savremenog performansa i kulturne scene preko krovova Beča.

pročitaj još

  „Icons of Motion“ je naslov serije forografija savremene scene performansa u Beču i prikazuje kulturne aktere na bečkim krovovima. Snimci otkrivaju pojedince koji sami sebi postavljaju pozornicu, dopuštajući da istovremeno nastanu ikone umetnosti.

  Foto: Radisson Blu Old Mill

  Foto: Radisson Blu Old Mill

  Baš kao što krovni pejzaži predstavljaju znak i potpis svojim siluetama, ekspresivna lica protagonista i njihov samosvesni mir odražavaju kreativne elemente grada. Izgradnja i arhitektura svake zgrade je je idiosinkratični element u specifičnoj silueti Beča, individualna kao što su tela ljudi. Krovovi pružaju uvid i perspektive za vizuelni ugao foto-aparata, predstavljajući pojedince kao znamenitost od vitalnog značaja.

  “Ikone pokreta” bile su deo meseca fotografije (“Monat der Fotografie”) u Beču u novembru 2016.
  a internacionalno prepoznata umetnica Sabine Hauswirth premijerno će predstaviti svoje radove beogradskoj publici na izložbi koja će biti otvorena za javnost svakog dana od 19. aprila do 2. maja 2017. u lobiju hotela Radisson Blu Old Mill uz slobodan ulaz za sve posetioce.

  Foto: Radisson Blu Old Mill

  Foto: Radisson Blu Old Mill

  Radisson Blu Old Mill Hotel, realizacijom ovog projekta, ima za cilj da doprinese razvoju umetničke scene, da upozna svetske umetnike sa Beogradom, srpskim narodom i kulturom, kao i da postane podsticaj novih saradnji umetnika i institucija u budućnosti.

  Izvor: PR Radisson Blu Old Mill

  chats-viber-ts

  Tagovi: beograd, domaće, hotel, izložba, radisson blu old mil