3

SHANGHAI MOTOR SHOW 2017: BMW M4 CS

BMW je u Šangaju premijerno prikazao sportski kupe M4 u tzv. Club Sport verziji, sa 460 “konja”, od koje je snažniji samo GTS “trkač”

Foto: BMW

Foto: BMW

Na Salonu automobila u Šangaju, BMW je predstavio novu verziju svog sportskog kupea M4. U pitanju je tzv. Club Sport (CS) model koji će biti proizveden u ograničenoj seriji, a tržišno se pozicionira između „običnog“ M4 i „hardcore“ GTS verzije, namenjene trkačkoj stazi.

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Bolji poznavaoci bavarskog brenda verovatno se sećaju oznake CS i prvog modela koji ga je poneo. Bio je to BMW 2000CS, sada već davne 1965. godine, dok je pomenuta oznaka možda ipak najviše ostala u sećanju kod modela 3000CS iz 1971.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Ono čime se M4 CS može pohvaliti za 30 konjskih snaga snažniji 3,0-litarski twin-turbo agregat u odnosu na serijski M4, koji zahvaljujući protočnom izduvnom sistemu i još nekim izmenama (koje u BMW-u nisu hteli da preciziraju), sada oslobađa 460 „konja“ i 600 Nm.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  To je sasvim dovoljno da se od 0 do 100 km/h stigne za 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 280 km/h. Ono što neće obradovati ljubitelje manuelnog menjača jeste činjenica da će CS verzija stizati isključivo sa 7-stepenim DCT menjačem sa dvostrukim kvačilom.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Treba napomenuti i to da je zahvaljujući upotrebi lakih materijala, pre svega specijalne plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (CFRP), M4 CS lakši za oko 32 kilograma u odnosu na standardni M4. Inače, u BMW-u su naveli čak i vreme CS verzije na Nurburgring Nordschleife, koje prema informacijama, iznosi 7 minuta i 38 sekundi, što je za 14 sekundi brže u odnosu na „obični“ M4.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, club sport, m4 cs, noviteti
  Popularni komentari
  • s
   ss

   ista instrument tabla kao kod bmw kockice 35 god stare … brateee promenite vec jednom te cajgere…