2

POJAČANJE U SUV GAMI: Opel Grandland X

Opel nastavlja sa proširenjem SUV game, predstavljajući model po imenu Grandland X, koji je ujedno i najveći “terenac” u aktuelnoj ponudi nemačkog proizvođača

Foto: Opel

Foto: Opel

Nakon što je pre par meseci Opel predstavio novi krosover/SUV po imenu Crossland X, sada stiže dodatno “pojačanje” u vidu još većeg modela koji nosi oznaku Grandland X, a čija će zvanična premijera biti na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, od 14. do 24. septembra 2017.

pročitaj još

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Idealno opremljen i dobro pozicioniran, novi Grandland X će na tržište stići u jesen, kao treći član Opelove X porodice. On se pridružuje Opel Crosslandu X i bestseleru, Opel Mokki X, koji su 20 centimetara kraći. U isto vreme, Grandland X proširuje obiman Opelov portfolio u veoma popularnom segmentu kompaktnih vozila, od Astre do Zafire.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Sa dužinom od 4.477 milimetara, širinom od 1.844 milimetra i visinom od 1.636 milimetara, novi Opel Grandland X je dopadljiv i robusan SUV. S prednje strane, iznad zaštitne oplate, odvažna maska hladnjaka ponosno na sebi nosi Opelovu „munju“. Hromirana krilca obuhvataju logo marke i slivaju se bočno ka tankim, LED svetlima u formi dvostrukog krila, vizuelno proširujući prednji deo vozila i darujući Grandlandu X moćan, čvrst stav. Hauba motora nosi na sebi potpis u vidu Opelove kreste, što je izraz Opelove dizajnerske filozofije „gde se vajarstvo susreće sa nemačkom preciznošću“.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Bočna silueta je svojevrstan eho atraktivne kombinacije grubog SUV šarma i elegantnih linija. Mišićavi, skulpturalni lukovi točkova i zaštitna oivičenja donjeg dela karoserije Grandlandu X daju istinski off-road izgled. Nasuprot tome, čiste linije i uglađeno sečivo na donjem delu vrata, identifikuju novi Grandland X kao člana ove Opelove porodice. Opcioni dvobojni finiš sa kontrastno crnim krovom pruža dodatnu notu kada je reč o personalizaciji.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Pogled na “zadnjicu” Grandlanda X otkriva do najsitnijeg detalja šta zapravo znači istinski SUV dizajn: širok stav, srebrna zaštitna oplata sa integrisanim završecima izduvnih cevi s leve i desne strane, zaštitna obloga iznad njih i tanka kućišta LED zadnjih svetala, podvlače sportski, mišićavi karakter novajlije.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Grandland X zrači istim kvalitetom i kada je enterijer u pitanju: panel instrumentacije i centralni greben sa ekranom osetljivim na dodir su jasno postavljeni i horizontalno usklađeni sa vozačem. Centralna konzola ima tri horizontalna niza konrolnih jedinica za brz i intuitivan pristup info-zabavnom sistemu, klima uređaju i funkcijama šasije. Površine u kabinskom prostoru se odlikuju prvoklasnim taktilnim kvalitetima, što vozaču i putnicima pruža osećaj blagostanja i komfora, na bilo kojem sedištu da se nalaze.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Dugo međuosovinsko rastojanje od 2.675 milimetara takođe obezbeđuje da ovaj kompaktni SUV nudi obilje prostora za do pet osoba. Prtljažni odeljak sa korisnom zapreminom od 514 do 1.652 litre, nudi izdašan prostor za prtljag i sportsku opremu. Sa svim ovim karakteristikama, Opel Grandland X može da se takmiči i sa najprostranijim karavanima iz C segmenta.

  Izvor: PR Opel Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: crossover, grandland x, noviteti, opel, suv
  Popularni komentari
  • F
   Fap masina ★

   Lep Opel jel ovo u kombinaciji sa Peugeot pošto su preuzeli Opela, unutra mi vise ima francuskog dizajna .

  • S
   SRLE

   Lep.