4

NAJBOLJI I NAJLEPŠI NA SVETU: Jaguar F-PACE ubedljivi pobednik World Car Awards 2017.

Jaguar F-PACE dobitnik je nagrade za Svetski automobil godine, kao i najlepše dizajnirano vozilo u 2017.

Foto: Jaguar

Foto: Jaguar

Jaguar F-PACE je zvanično proglašen za najbolji i najlepši automobil na svetu za ovu godinu, nakon dvostrukog uspeha na World Car Awards u Njujorku, uzimajući prestižne titule World Car of Year (svetski automobil godine) i World Car Design of the Year (svetski najlepši dizajn godine). Da bi osvojio ova dva trofeja, F-PACE je tokom takmičenja prošao sud od 75 uticajnih automobilskih novinara iz 24 zemlje.

pročitaj još

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Dr Ralf Speth, CEO Jaguar Land Rover korporacije, izjavio je: „F-PACE je dizajniran i konstruisan kao SUV sa izuzetnim performansama, namenjenim za sve uslove, smelog izgleda. Ipak, osvajanje nagrada omogućio je talenat i rad naših timova koji su kreirali ovaj najpraktičniji sportski automobil na svetu!“

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Da bi osvojio nagradu za najlepši dizajn godine, F-PACE se u finalu susreo sa kabrioletom Mercedes-Benz S-klase i Toyota C-HR, dok je za Word Car of the Year nagradu trijumfovao nad finalistima Audi Q5 i Volkswagen Tiguan. F-PACE je najbrže prodavani model koji je Jaguar proizveo, a tek je drugo vozilo koje je uzelo obe titule za 13 godina duge istorije World Car Awards.

  Foto: Jaguar

  Foto: Jaguar

  Mike Rutheford, direktor i potpredsednik World Car Awards, rekao je da je F-PACE učinio nemoguće osvojivši obe nagrade, a da su Jaguar i njegovi talentovani radnici pobedili daleko veće i bogatije evropske, azijske i severnoameričke rivale.

  Izvor: PR British Motors

  chats-viber-ts

  Tagovi: automobil godine, dizajn, f-pace, jaguar, nagrada, priznanje, svet
  Popularni komentari
  • m
   milos

   ako je ovo lepotan pa dali imaju oci redizajn land rovera kia mnogo lepsa

  • s
   silvi

   Lepsi je Land rover renge rover evoque

  • S
   SRLE

   Jeste lep nema sta.