2

UVERTIRA ZA NOVU A-KLASU: Mercedes-Benz Concept A sedan

Na Salonu automobila u Šangaju, Mercedes će predstaviti i atraktivnu studiju pod imenom Concept A Sedan

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Dva dana uoči početka Salona automobila u Šangaju, Mercedes-Benz je zvanično najavio premijeru Concepta A Sedan. Predstavljanje ovog koncepta privlači veliku pažnju javnosti jer njime gigant iz Štutgarta otkriva kako će oblikovati modele kompaktne klase u bližoj budućnosti.

pročitaj još

  Foto: Mercedes-Benz

  Foto: Mercedes-Benz

  Mercedes-Benz Concept A Sedan u prvi plan stavlja dinamične proporcije, sa malim staklenim površinama i padajućom linijom krova. Agresivnom nastupu doprinose i maska hladnjaka u panamericana stilu kao i veliki aluminijumski točkovi od 20 inča. Tu su i nezostavni futuristički detalji, poput ručica za otvaranje koje su u ravni sa vratima, a prilikom otključavanja “iskaču”.

  Foto: Mercedes-Benz

  Foto: Mercedes-Benz

  Automobil je dugačak 4.570, širok 1.870 i visok 1.462 milimetra, a svojim trozapreminskim oblikom  sugeriše na vezu sa aktuelnim CLA, koji je samo jedan od pet izuzetno popularnih Mercedesovih modela kompaktne klase. Tu su još A-klasa, B-klasa, CLA Shooting Brake i GLA, a o uspehu ove linije svedoči podatak da je od 2012. godine, Mercedes prodao više od dva miliona kompaktnih modela širom sveta.

  Foto: Mercedes-Benz

  Foto: Mercedes-Benz

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: a-klasa, benz, cla, concept a, mercedes, noviteti, sedan
  Popularni komentari
  • Š
   Šure

   Top

  • M
   MMS Car

   Zasto u crvenoj boji. bolje izgleda u crnoj.